Snygg

Bara så nu vet så tycker min sambo, som jag levt ihop med i snart nio år, att jag är snygg i mina träningskläder! Han tycker jag är snygg! Haha! Snacka om boost för självfötroendet när en som ser en jämt o ständigt fortfarande tycker att man är snygg. Haha!! Kör en liten dans av lycka nerför trappan när jag sticker ut på min löptur...

Äntligen

Äntligen får jag känna mig pigg o utvilad igen!
 
21.22 en lördag drog Tette täcket över sig och inom tio minuter sov jag djupt. Halleluja!
Var upp en sväng vid tolvsnåret o gav Tilda nappen. Sen var jag upp en två ggr till o klappade om Casper som drömde. Nästa gång det var dags att gå upp bad jag Jimmie ta det passet o ge Tilda mat. Det var vääääldigt skönt att få ligga kvar. Gången därefter var jag uppe för att ge Tilda nappen, det var kvart över sju o Casper sov fortfarande. Efter en liten stund hörde jag att han gick upp. Bad honom komma in till mig o mysa. han kröp upp, lät väldigt ynklig, jag kramade om honom, han var feberhet. Stackarn. Vi slumrade om båda två. Inte förrän kvart över åtta pallrade vi oss ur sängen för att ta lite alvedon. Så ett sömnpass på drygt tio timmar med lite avbrott hit o dit gjorde susen för kroppen. Det hjälper ju humöret på traven med att inte ha en valp att hela tiden passa upp på. Att kunna sitta ner o njuta av morgonen  och mysa med sin treåring medan tösen ligger o jollrar på golvet, det är lycka!

Paus

Det blev aldrig någon paus för mig igår med kaffe och lugn o ro. He--etet fortsatte hela eftermiddagen med en tjurig Lystra på promenaden, mat som skulle fixas i ordning och sen satte jag mig återigen o försökte få tag i Halebop. Tills slut ordnade allt upp sig, vi fick polisanmäla alltihop och medan jimmie gjorde det gav jag barnen mat. Sen kom Christian me alla sina vovvar, riktigt vovvekalas blev här. Stackars Tira fick dock sitta i Lystras hage med en krage om halsen, sydd är hon. Bea satt tillsammans med henne och Gry lekte med Lova och Lystra. Vi åt en god gryta tillsammans sen la jag Casper. Medan Jimmie satte på Tilda pyjamas försökte jag samla ork för att ta tag i all disk. Christian beordrade in mig i soffan och tog själv hand om disken. Underbara människa. En tår kröp fram i ögonvrån av tacksamhet. La mig i soffan och gosade ihop mig med Lova. Resten av kvällen spenderades i soffan med hundsällskap, goa grabbar och jaktfilm. Sen var det riktigt skönt att gå o lägga sig. Längtade riktigt efter att få somna så skitdagen tog slut så jag kunde börja om nyladdad. Hade svårt för att somna, fick sova några timmar sen drog Tilda igång, gav henne nappen, hon fortsatte, jag gav henne mat, hon somnade, jag la mig, somnade inte, Casper drömde, klappade om honom, jag la mig, somnade inte, Casper drömde, går in o känner att han är dyngsur... What tha f****?? Terese!!! IDIOT!!! Ett bevis på hur trött jag var igår, jag hade glömt sätta på Casper en blöjja.....
 
Jimmie hjälpte mig med att byta sängkläder o sätta på Casper ny pyjamas sen kröp vi ner i sängen igen. Svårt att somna men till slut så lyckades det. Fick väl sova till halv sju innan barnen drog igång. Hämtade in Tilda o försökte få henne o somna om. Lyckades. Då skulle Casper bajsa. Väckte alltså Tilda igen. La mig sen en stund till o Tilda somnade. Lova började pipa här nere... suck... jag låg i alla fall till åtta innan jag gick ner. Fortfarande lika jä*la trött men idag är det åtminstone liiiite semester. Valpen är iväg me sin husse!! Rena lyxen! Nu är det dags för en låååångsam frukost och en stoooooor kopp kaffe!
 
Tack igen Christian för igår!!

Sliter håret!

Går upp, trött som ett as efter en dryg natt. Kissar Lystra, byter blöja på Tilda och sätter på henne kläder, kissar Lystra, gör i ordning frukost, kissar Lystra, äter frukost och plockar undan. Går sen ut i matrummet o ser KISS!! Valpjäpiiiiiiip. Börjar vika ihop hagen på övervåningen för att ta ner den så Lystra kan vara där när jag inte har ögonen på henne, drar då med mig en kruka ner i golvet. Suck. Svär en ramsa men låter skiten ligga, det går ingenstans. Trycker in Lystra i bilen tillsammans med barnen, de andra hundarna får vara i hundgården. Åker in o handlar. på vägen hem hör jag prassel där bak. Lystra har lyckats få tag i en av påsarna o börjat bita sönder den. Valpjäpiiiiiip. Hem kommer vi. Lystra åker raka vägen in i hundgården. Jag behöver en paus. Ska bara fixa lunch, rigna telia, få tag i halebop (idioterna försöker lura på oss ett abonnemang), ringa Dina försäkringar få barnen o somna, SEN blird et kaffe o paus för mig. Skit dag.

Kropp o knopp

Fick kört ett fantastiskt intervallpass idag och kände mig riktigt nöjd när jag kom in igen. Stod inne på toaletten och eftersvettades en stund utan kläder och inspekterade vad jag såg i spegeln. Graviditeterna har tagit ut sin rätt på kroppen. Tar en rejäl titt uppifrån och ner...
 
Huvudet: Om man nu bortser från vad amningen har gjort med insidan av huvet så kan jag ju bara säga att jag har ett naturligt urtunningssystem på håret.
 
Ansiktet: Nu kan vi snacka om att jag har mixed skin! Allt från superfett till snustorrt på en så begränsad yta som ansiktet... Dessutom så hinner man ju aldrig plocka ögonbrynen längre...
 
Brösten: Tänk er en använd tepåse, platt på tre fjärdedelar men längst ner är det en upphöjning....
 
Magen: Den visar jag igen när långrandigt är på modet eller när det är häftigt att ha ett bråck mitt på en annars platt mage... Eller ja asså, den är ju inte platt NU men den ska bli.... så småningom....
 
Rumpan: Den har aldrig haft mer finnar! Dessutom så har den ju då besökare som kommer lite då o då, alcosanal är en av mina bästa vänner.
 
Låren: Det som innan var små ojämnheter är nu kratrar (celluliter) och tillsammans med alla plitor som har kommit så är det en häftig terrängfärd om man drar med fingret längs låret.
 
Sen har vi då området från lårkanten och neråt.... Hade jag bara hunnit hålla dom här spirorna välansade så hade dom faktiskt varit något att skryta med! Är det något bra graviditeterna har gjort med min kropp så är det att rätta till utseendet på benen. DOM tänker jag minsann visa upp till sommaren :thumbup:

Trötta vovvar

En fröjd för ögat är sovande vovvar efter en mysig promenad. Det blev en promenix till fotbollsplanen.
 
Där fick Lova sig en dust med utställningskopplet som har varit avlegat länge. Även lite inkallning med ligg och stopp. Trodde inte för mitt liv att hon skulle klara stanna i inkallningen men jodå, ännu en gång överraskade hon mig med hur överdrivet smart hon är. Dock behöver vi jobba med positiviteten i utställningskopplet. Att ställa upp henne fritt är inga problem, men går jag ner på huk brevid och ställer upp henne eller rättar till henne handgripligen (låter brutalt men ni fattar hur ja menar) då blir hon låg med än gång, står perfekt med de fyra små men viker ner rumpan så hela ryggen blir diagonal. Men så leker vi lite och ställer upp oss utan att mina händer är med o korrigerar och då blir det jättebra. Träning träning träning.
 
Bella fick sig lite godisbitar efter snygga inkallningar och lite följ.
 
Lystra fick följa i koppel i olika tempon så hon lärde sig att inte dra bakåt i kopplet. Det gick jättebra och en fantastisk ögonkontakt hade hon! Även en inkallning på fem meter gick alldeles utmärkt. Nu ska kommandot "ligg" tränas in. Det var svårt...
 
Alla hundarna fick väl typ 5 minuter var, Lova lite fler men det var så det räckte för trötta är dom nu! En fröjd för ögat och jag måste säga att man känner sig rätt bra när man går med tre hundar och en syskonvagn och det bara funkar!

Lugn dag

Ja idag kommer det inte hända mycke. Ska ta mig en liten promenad med jyckarna sen när det är dags för Tilda att sova. Det blir ett intervall-pass i eftermiddag me. För övrigt blir det soffpotatis av mamma Tette idag, hade mitt ryck igår, det får räcka. Belöning idag med kaffe och BARA sånt som är roligt!

Blöjbyte Rond Ett

Ja nu är det en brottningsmatch varje gång blöjjan ska på. Huruvida jag vinner ronden eller inte beror på om vi är på gott humör båda två när vi går ut därifrån.Oddsen var helt klart emot mig i morse när jag trött, stel och sliten lommade in på toaletten och hivade ner skötbordet.
 
Hinner inte få av Tilda pyjamasen innan hon spänner hela kroppen i en båge och försöker rulla runt och sträcka sig efter blöjjorna bakom henne. När hon gör så går det inte att överhuvudtaget slita bort blöjjan hon har på sig. är det då skit i den, som man inte vill ha nerkletat överallt, är det ännu svårare. Får av blöjjan genom att med våld och snabbt som en vessla vända upp henne på rygg och böjja benen genom att trycka i knävecken. Hinner bara få av blöjjan innan hon pressar ut benen igen så de blir alldeles raka. Så tänk er att hon ligger kvar med huvudet på skötbordet och jag ska försöker torka henne i rumpan genom att lyfta upp benen. Det leder till att fötterna, benen, rumpan och ryggen är som ett diagonalt streck ut i luften och hon ligger bara kvar med huvudet i skötbordet... Hur lätt är det då att torka rent i alla veck?? Lyckas torka rent OCH få på henne ny blöjja och nya kläder, fråga mig inte hur för det blev alldeles dimmigt framför ögonen samtidigt som jag hörde en massa svordomar komma ut ur någons mun (har Tilda redan börjat prata??). Så nej, jag klarade inte att hålla igen på humöret...
 
så 1-0 till Tilda.

Äntligen

Går in i lokalen, sträcker på ryggen, kollar profilen i spegeln, syns inte alltför väl att den var några cm större för 6 månader sen, härlig färg på kinderna efter 20 minuters löpning innan, känner mig laddad, känner mig fräsch, känner mig som en stark kvinna.
 
En timme senare går jag fortfarande med rak rygg men schwunget i steget är borta, är näst intill vit om kinderna istället för röd, har svårt att få upp armarna så jag kan schamponera håret, benen skakar i trappan, kvinnlig?? så fan heller, enbart trött. Fantastisk känsla! Äntligen cirkelfyspass! :thumbup:

Räknar ner

Om fyra timmar är jag på gymmet! Ska bli så roligt!! Gym (löpning) o därefter cirkelfys står på schemat. Får se hur det går. har en grym träningsvärk i baksida lår efter ogräsrensningen igår. Snart....

Underbart

En underbar eftermiddag på vallarna med Becka o hennes goa ungar! Dom lekte, åkte, sprang, hoppade, skrek, skrattade you name it! Dom hade skitroligt! O jag fick träffa goa Becka o tjöta skit. Pulsen är i ordning igen.
 

Hemmafru sökes

Manlig eller kvinnlig har ingen betydelse, fast är du man så gör det inget om du är snygg o titta på ;)
Arbetstid: 6.45-20.15 alla dagar i veckan
Lön: En fantastiskt glad och nöjd arbetsgivare
Erfarenheter: Inga tidigare erfarenheter krävs bara du klarar av jobbet.
Krav: B-körkort krävs, eller det räcker ju med A men då får du ha ett eget fordon där barnstolar får plats. Det underlättar också om du klarar att göra flera saker samtidigt. Ett exempel är att jag nu har skrivit detta inlägg, matat Tilda och lagt henne, fått valpen till att lugna sig o somna, allting lixom samtidigt.
Arbetsuppgifter:
  • Se till så att båda barnen är mätta och nöjda (oh, btw, dom är 5 månader och tre år gamla)
  • Se till så treåringen blir lämnad och hämtad på dagis tre gånger i veckan
  • Planera upp lunch och kvällsmål
  • Handla, ekonomiskt och smart.
  • Se till så Tilda har kommunalt vatten
  • Gå med hundarna (tre stycken, en på sju år, en på åtta månader och en på 11 veckor. O ja just det, valpen går inte bra i koppel)
  • Träna hundarna (sjuåringen kräver bara ett spår då o då, den på åtta månader vill ha spår och lite lekaktiviteter, valpen kan ingenting så träna gärna in vanliga kommandon och koppelträning)
  • Gå ut med barnen, de behöver frisk luft. jag brukar försöka kombinera den här punkten och den ovanför, bara ett tips.
  • Ge hundarna mat, valpen tre ggr om dagen
  • Städa, inte noga men gärna dammsuga en gång i veckan.
  • Trädgården, där behövs.... eh nä, de blir för långt, jag har en lista redo på kylskåpet när du kommer.
  • Ta hand om akvariet
  • Gå med sopor
  • Se till så tunnan töms varannan vecka
  • Betala räkningar, feel free till att använda dina egna konton för att betala dom, vi delar gärna med oss
  • Vattna blommor
  • Dricka kaffe tillsammans med den andra hemmafrun (moi)
  • Prata annat än barn tillsammans med den andra hemmafrun (också moi)

Nämen ojdå, nu blev det ju inga arbetsuppgifter kvar till mig!! SYND! Vad ska jag göra då? Träna precis när jag känner för det, kolla på hela filmer ostörd - jag behöver en seriös update på alla filmer som har kommit de senaste tre åren, träffa vänner precis när jag känner för det, gå på stan, bowla, ALLT utan att behöva tänka på barn o djur. Sammanfattningsvis så behöver jag någon som tänker o gör allt åt mig så jag kan stänga av ett tag. Lutar mig tillbaka i soffan med mitt kalla kaffe nu och inväntar svar.

 

Skogen

En härlig familjedag i skogen me grillade "aaauuujaje" (hamburgare). Jättegott!! Jimmie hade gjort egna han, supergoda!
 
Alla vovvarna fick sig varsitt spår. Lystra var dock bara förvirrad, tyckte det var jättekul att leka med klöven men hajjade inte riktigt att man kune nosa efter den, det ska tränas in.
 
Lova fick sina favoritförutsättningar, en timmes liggtid och blod i spåret. Dock en tvist på slutet, vi korsade en väg. Lite krångligt men damen gick som en klocka! Den andan behövde vi idag så suget efter träningen kommer igång igen.
 
Bella fick en grisklöv i sitt spår och damen taggade igång ordentligt! Svansen gick, näsan jobbade och runt for hon med väldig fart. Härligt att se sån iver på henne! Det var riktigt roligt! Jag sken som en sol under spårets gång och Bella sken som en sol när hon hittade klöven. underbart! Stolt gick hon o visade husse sitt fynd!
 
Nu ska dom bara slå vallen här ute så jäklar ska vi spårträna alla vovvarna, barnen får så snällt hänga på ;)
 
 
"aaauuujaje" intages med glädje!
 

Nu rycker det

Ja nu rycker det i musklerna. Vill träna... nu! Har lovat kroppen att den ska få ta igen sig från förkylningen ända till tisdag. Då drar det igång med cirkelfysen! Dessutom har jag hittat ett löparprogram som passar mig alldeles utmärkt så jag fixar mina 21 km innan 2013 vilket är mitt första mål. Är taggad, laddad, motiverad och allt annat positivt man kan vara inför träning!

Småbarns-/valp-föräldrar

Livet går i ett här hemma, man hinner inte me mycke mer än o kissa valpar, byta blöjjor, besöka toa med treåring, hundpromenad, handla och svepa runt lite med dammsugaren, sen är det natten och så börjar allt om nästa dag. Men igår så hade vi sagt att vi skulle ge barnen kvällsmat, lägga dom och sen pilla räkor o dricka vin, bara mysa.
 
Går ut en sväng med odjuren i det fantastiska vädret, valpen krånglar hela vägen. kommer in dyngsur och förbannad. Går in i duschen och står där länge, stänger av mig, laddar om mig, kommer ut som en ny människa, det ska ju vara myskväll me gubben! När jag sen står vid garderoben dyker ett dilemma upp. Man vill ju gärna "bjuda upp till dans" ikväll lixom. Nu när man inte ammar längre så kommer man faktiskt i det mesta i bh-väg i garderoben me. Fiskar fram ett snyggt rött set me typ hotpants eller hipsters eller va f-n de nu heter. Hemmorojderna uppskattar inte den typen av trosa men va gör man inte för att få igång lågan? Va ska man nu ha över det här raffsetet... Ska ju mata barnen, säkert ut i skitvädret o kissa valpen... något tunt nattlinne o sidenmorgonrock är lixom inte o tänka på. Tar med mig myskläderna ner, spatserar runt lite i underkläderna så han ser vad som kommer att finnas under de sunkiga myskläderna. Tyvärr pratar han i telefon. Ingen direkt uppmärksamhet där inte.
 
Sen går allt i en väldig fart. Kissar hundar, matar barn, badar barn, lägger barn o vips så är vi själva! Laddar ner en film och börjar skala räkor. När maten är intagen lutar vi oss tillbaka i soffan. Halv elva halvsover vi båda två med halvt urdruckna vinglas och tre snarkande hundar i soffan. Behöver jag säga att det inte blev någon tango?

Småbarnsliv

Brukar se mig själv som resternas drottning. Är numera GRYM på att slänga ihop en sund o mättande lunch på lite skrap från gårdagen och vad jag hittar i kylen. Idag bestod resterna av köttfärs, ris, morot och ärtor. Dock befann det inte sig på min tallrik. Istället satt det i Tildas ansikte, på hennes händer, på hennes armar, på hennes stol, på hennes tröja, på hennes byxor och längs hela min vänsterarm från fingerspets upp till axel... jag har alltså tagit "resternas drottning" till en helt ny nivå. Men nu får ni ursäkta, ska gå o läsa om Bibbi, Bobbo, Diddi och alla andra "Babblares" äventyr....

Vilket ryck

Ja den här eftermiddagen gick i effektivitetens tecken. Tilda sov så jag och Casper gick ut för att tvätta bilen. Utan Caspers hjälp hade det inte gått lika bra, han var en hejjare på att skölja bort skummet! Sen medan han klabbade runt i leran som blev så fixade jag gångarna och Jimmie samlade ihop äpplen och klippte gräset. Nöjda med dagen sitter jag och Jimmie med var sitt glas vin och känner oss duktiga! Det är vi värda idag!

Plutten

En specialpedagog har varit på dagis o ska ge personalen tips och hjälpmedel så de kan hjälpa Casper att utvecklas med sitt språk. Som en fröken sa, just nu är han väldigt hämmad av bristen på språket då han inte kan få någon kontakt med några kompisar... älsklingsplutten, inga kompisar, mammahjärtat brast...

Känslostormar

Casper är på dagis, Tilda sover, vovvarna sover. kvar är jag i soffan med en stor kopp kaffe. Är livet inte härligt!!?? Kan väl dock tycka att livet just nu är något rörigare än vad jag uppskattar. Då tar man fram blocket o skriver upp en "att-göra"-lista. Man får då en känsla av att ha koll på läget. Så på vardagsrumsbordet trängs nu tuggleksaker (Tildas), nappflaska, kaffekopp, ljusstake, "Tarzan-2"-fodral, mobil, dator, jakttidning, napphållare och kräkhandduk. Mitt i den här massiva röran ligger min bibel, min "att-göra"-lista. Så det är lite ordning mitt i kaoset ;p

Mammaskills

I mammaskills ingår nu även "Matteskills" då det inte är speciellt lätt att få något gjort när valpen ska ut typ var 20:e minut för att mitt psyke inte ska få sig en knäck när jag hittar kiss på golvet.
 
Så dagens matteskill: Fick duschat på DAGTID!! haha! Hatar att vara tvungen att duscha på kvällen, det är ju på dagen jag vill vara fräsch! Och idag hände det! Valp sov, bebis i vagnen, Casper framför tv:n. WROOOOM in i duschen! Halleluja!

En kladdig historia

En historia om en redan något tidspressad mamma som ska försöka ge sin minsta gröt samtidigt som hon själv ska inta sin frukost och servera den äldste sin frukost allt efter behov.
 
Det börjar bra. Den minsta gapar villigt, hungrig som attans. Två skedar in, fort som sjutton. Lilla mamman hinner sleva in lite av sin egen gröt. Lillan fäktar efter mer, två skedar till åker in me kort mellanrum. Lillan slänger sig fram o tillbaka i stolen. Det går för sakta enligt henne. Att försöka träffa den lilla lilla munnen med en liten liten sked när hon absolut inte sitter still är inte lätt. Halva grötmängden på den skeden hamnar på kinden, resten i munnen. Hiad som få ska lillan ha mer NU. Gröten är för långsam och i brist på annat trycker hon in sin hand. Dock hade hon inte hunnit svälja allt från förra skeden, vilket nu sitter som klister på handen. Bänder med milt våld bort handen från munnen, in snabbt som tusan med en ny sked. Återigen tar det för lång tid. lite handduk tillsammans med den redan nerkletade handen åker återigen in i munnen. Sliter ut näven och trycker in en sked till med gröt. Håller tydligen för länge i den handen för då tar hon den andra o trycker in den i stället. = två kladdiga händer. Torkar raskt av det värsta, håller i hennes ena hand samtidigt som jag lyckas stötta upp henne lite grann så hon sitter still och ändå lyckas jag även trycka in en sked till med gröt. När det är en sked kvar så inser damen att hon är mätt, då har i och för sig den sista skeden redan farit in i munnen. Då struntar hon helt sonika i att svälja den mängden utan börjar prata, gurgla och prutta med munnen mot sin storebror. Den gröt som fanns kvar i munnen (max en halv tesked) sprider sig snyggt över matstol, bord och mamsen. Resten rinner utmed hakan. Det kliar i munnen av tänder så ena handen åker in igen när jag inte håller i den längre.... En halv tesked gröt blir väldigt mycke gröt när den smetas ut på detta vis tillsammans med lite saliv. Ni som har serverat gröt till era små vet också att den blir väääldigt kladdig och sätter sig nästan som cement i huden... Mycket irriterande. Våtservetter är en Gudagåva...
 
Observera att jag under den här kladdhärvan har lyckats få i mig själv en skål med havregrynsgröt, en macka och ett glas juice. jag har även sett till så Casper har fått i sig yoghurt, macka och ett par glas med juice. Multitasking på hög nivå. God morgon på er!

En låt...

... som stämmer rätt bra överrens med mitt sätt att köra på om dagarna...
 
Dansa Pausa Dansa Pausa
 
Man kör på ett par timmar, när tillfälle finns dimper man ner i soffan med en kopp kaffe, sen kör man på lite till, dimper ner i soffan osv osv. Allt för att orka med allt som ska göras med förståndet i behåll ;)
 
Dansa Pausa Dansa Pausa

Fredag

Ja en helt vanlig fredag i Wahrenberg-Holmska residenset. Det börjar lugnt o skönt med en mysmorgon, frukost, en liten kissolycka under tiden vi intar frukosten - det tog nämligen mer än 30 minuter ;) Sen blev det mys i soffan och film. Medan Casper målar med vattenfärg senare så dammsuger jag två rum, kissar Lystra o sen så fixar jag i ordning lite lunch, kissar Lystra, vi äter lite, går och lägger Casper, dammsugar av det sista lite snabbt. Ska sedan ge Lystra mat och kissa henne, ser då en kissfläck återigen i matrummet, va fasen, har hon druckit en liter i natt eller? Jajja, ska ju ändå moppa sen, då börjar vi om på¨ny kula. Lägger mig på alla fyra och torkar upp fläcken, då spyr Lova inne i vardagsrummet. Tar me pappret dit, får väck hundarna därifrån, torkar upp. Serverar den lilla mat, kissar henne, moppar av, tar en snabb dusch. Kissar Lystra, hämtar då även hennes bur i bilen - Lova behöver en paus. Får med Lystra in, möter en kräkande Lova i hallen, slänger in valpen så hon inte går i det, ut med Lova, hon kräker klart, lyfter över henne så hon inte går i kräket, slänger in buren och därefter liten brun fara i den. Torkar till slut upp kräket från mitt nystädade golv. Lova drar en lättnadens suck - äntligen är den lilla bruna instängd! Lutar mig tillbaka, nyduschad men inte så fräsch längre, o avnjuter mitt kaffe. härlig höstdag gott folk!

Vilket höstväder

Verkligen tråkigt väder. Valpen vill inte ut och inte någon av de tvåbenta heller. Vi går fortfarande i pyjamas jag och Casper. Tilda har dock varit duktig o fått på sig kläder. Tände ljus på bordet vid frukosten, riktigt mysigt! Dagen blir full av inomhusaktiviter, måla med vattenfärg, göra köttbullar, titta på film. Vi tänkte åkt o fikat någonstans men nä, mamman är krasslig så vi håller oss för oss själva idag. Vi kurar nog lite under en filt här, jag och min mysson!

Jaha

Så var även barn nr 2 inne på ersättning. Det gick jag inte in för med liv och lust om man säger så nu när amningen funkade så bra med henne. Men hon blev inte mätt på det jag hade så jag började prova i förrgår med ersättning och det gillade damen minsann.... Har bara ammat en gång idag, får se om det blir en omgång i natt... känns nästan sorgligt, hann lixom inte riktigt ställa in mig på att sluta så här tvärt. Men nu, nu kan ju lilla mamman ge sig in på cirkelfys och annat kul igen! Någon gång ska jag även åka in till stan och fika... alldeles själv... asså utan barn men kanske med en väninna ;p Fattar ni?? Utan barn! Utan att behöva stressa hem! :love:

Trampa vatten

Kan ni tänka er känslan: man trampar vatten för fullt och det går riktigt bra, huvudet ovanför vattenytan hela tiden, men så kommer en våg som bara sköljer över en och gör det omöjligt för en att hålla sig ovanför ytan. man får en rejäl kallsup.
 
Den känslan hade jag i morse. Har gått så bra allting när Jimmie varit iväg och när nykomlingen ramlade in här, inga problem. Tills idag. Imorse kom jättevågen Allan över mig. Allmänt kaos rådde i huvet (husrenovering, städning, planering, dagis, föräldradagar, ekonomi) och det smittade av sig på mitt humör = väldigt kort stubin. Unghund, valp och treåring fick sig en dust av det fina humöret. Bättre blev det inte när jag var tvungen att åka o handla, blir något stressad av att jag MÅSTE göra av med pengar när vi egentligen inte har några, men mat måste man ju ha...
Stod där inne på Coop, räknade, plus, minus, rabatter, svettlökar under armarna,pärlor i pannan, hjärtat bankade. Höll i ett blöjpaket, kan man kanske snåla in på blöjjorna fram till den 20:e?? Hm, hur många hade jag kvar till Tilda... 6 st... eh nä, det går inte till den 20:e....
När jag inser att jag står där och allvarligt funderar över att SNÅLA IN på blöjjorna ger jag mig själv en rejäl kindsmäck. Skärp dig Terese! Där och då insåg jag hur nära det var att vågen höll på att dränka mig. Spottade, fräste, hulkade lite, såg till att få ut allt vatten från kallsupen. Nu är jag stärkt igen efter en kram av Åsa, lite jobbprat, kramar av Casper och en kopp kaffe. Har tänkt igenom, analyserat, skrivit ner allt som retade mig, oroade mig och gjorde mig trött. Inser hur löjlig jag har varit, rätar på ryggen, sträcker upp huvet och trampar vidare i mitt vatten med god marginal ovanför vattenytan :thumbup: Nu hoppas vi på att viruset i kroppen sticker iväg så jag kan dra ut o springa lite o få in lite endorfiner i kroppen!!

Jisses

Här är det fullt upp! Lystra är jätteduktig och säger till jättebra när hon behöver gå ut. Problemet är att inte alltid jag kan komma DIREKT och hon kan lixom inte hålla sig... Igår bestämde hon sig för att vara kissenödig när Casper var på toaletten och idag när jag höll på att byta bölja på Tilda... fasen.. Men för övrigt går det jättebra! Bella är fortsatt skeptisk med Lova och Lystra leker hej vilt medan Casper förtjust tittar på. Tilda tränar på sina vändningar, från mage till rygg är lite besvärligt... Ska ge mig ut på en liten promenad me vovvarna när Jimmie kommer hem. Det blir mycke vila för dom "stora" vovvarna i me att valpen inte kan följa med ännu, men träningen för det börjar alltså ikväll ;) Hej o hå!

Mammaliv

Dagens fläck: broccoli, potatis och morot
 

Lystra!

Vår sötaste Lystra har nu flyttat hem hit! Något osäker igår, lite överväldigad av treåring, bebis, två nya hundar eller ja, en helt ny familj helt enkelt. Men hon klarade det med bravur! Idag efter en timmes vaken tid har hon lärt sig regeln om köket och vilka grejjer som är hennes respektive barnens. Får se hur många gånger jag får påminna henne om det idag ;)
 
Lystra
 
Som ni ser så är Bella (i bakgrunden) något skeptisk till den nya förmågan...
 

Utmaningar

Det är inte bara målen man sätter upp i livet som är utmaningar. Som småbarnförälder och hundälskare  utsätts jag för diverse utmaningar mest hela tiden. Och Det har absolut inte varit brist på den varan medan Jimmie har varit i Jämtland.
 
Utmaning 1
Bara att få in rutiner på att klara allt ensam i två veckor var en utmaning bara det. Men jag och Casper hjälptes åt och klarade det med bravur. Helt klart mindre sammandrabbningar, gråt och skrik än vad jag hade räknat med. Att folk runt omkring hjälpte till med passning, trädgård, fika, sällskap och annat praktiskt, det gjorde ju helt klart hela utmaningen lite lättare att handskas med för mamma Terese.
 
Utmaning 2
Få allt att gå ihop rent praktiskt så vi kunde åka till Dalarna. Tack vare världens snällaste gammelmormor så kunde mamma Terese springa runt i affärer och leta efter en ynka jäkla sladd, helt utan bihang. Tack vare världens bästa Janne, och för att inte tala om hans arbetskamrat, så kunde jag dessutom åka upp med Tilda i framsätet!
 
Utmaning 3
Åka 56 mil norrut mot Leksand med två hundar och två barn i bilen, alldeles själv. Ännu en bilresa tackade jag Gud för den enkla uppfinningen, portabel DVD.
 
Utmaning 4
Klara av en sjuk treåring med "luftombyteshumör", en 4-månaders som sov illa på nätterna och två hundar som mer än gärna ville ha allas uppmärksamhet. Även detta klarades av med bravur. Allt tack vare passning av treåring på morgonen, frukost mer eller mindre på sängen, härliga promenader, vin och fantastiskt mysiga dagar med världens goaste familj. Tack Kika o pappa för all hjälp och peppning!
 
Utmaning 5
Åka 56 mil tillbaka hem. Tack Gud, återigen, för DVD:n. Även tack till alla kommuner med bra rastplatser med toaletter! Tack Mc donald´s för att ni har så tätt mellan era restauranger! Och en djup bugning till kaffeguden!
 
Och inatt kom Jimmie hem! Äntligen! Borde vara slut på utmaningar nu men nädå, det kommer en till....
 
Utmaning 6
Valp ankommer ca 19.00 ikväll... Då börjar nästa serie med utmaningar med kiss-o bajskatastrofer, en småbarnsmamma som sliter sitt hår när hon ännu en gång plockar bort avfall från bakdel på hund, söndertuggade leksaker och kräk till följd av dom.... Varmt välkomna att följa den resan och utvecklingen i den här bloggen!

fjällen

Har en väninna som har varit o vandrat me sina dogs i fjällen. Något både jag och Jimmie hade velat göra med våra hundar. Dock får vi vänta tills barnen har vuxit till sig o orkar gå själva. Men nu har jag blivit rejält sugen på att åka iväg själv med Lova på detta spektakel. Få en liten minisemester. Kanske blir det med denna underbara väninna, kanske blir det inte över huvudtaget. Ska se över mina möjligheter för en minisemester sommaren 2013....

Åååh, denna natt,

denna ljuuuuuva Beeeeella Notte.
 
Casper har svårt för att somna, Tilda vaknar när jag lägger mig, ammar henne, lägger henne igen. Hon bestämmer sig för att hålla sin kära mamma vaken till fyra... Go natt... 07.00 Casper säger god morgon *suck*

kamp

En mors kamp med barn, hundar, teknik och packning. Den är lång, hård och envis.
 
Med två hundar i hundgården packade jag in barn och DVD i bilen för en resa till Halmstad. Här skulle jagas fatt i en dvd-sladd. Åker inom mamma, redan svettig och andfådd. Sladdarna hon hade passade tyvärr inte jäklar. Frustrerat sliter jag i tofsen jag sprayat i ordning med en halv flaska spray. Naturligtvis ryker gummisnodden sönder... Alla vet ju då att frisyer lixom NÄSTAN stannar i samma läge när man har haft så mycke spray i, dock ser det inte klokt ut utan en snodd som håller det helt på plats... Får göra något akut och lyckas väl något sånär med en 112-frisyr.
 
Åker in till mormor för att hämta upp kakor och ta mig en välbehövlig kopp kaffe. Laddar mentalt för att slita ungar in och ut ur bilen ca 52 gånger beroende på hur många affärer jag behöver besöka för att hitta en dvd-sladd. Slapp tack o lov det här företaget, mormor följde med och stannade i bilen med barnen så jag kunde springa runt som en yr höna själv. En mysig tjej inne på Teknikmakasinet räddade min dag och langade fram precis vad jag behövde, det blev alltså tre butikbesök innan Gud trädde fram, benådade mig och välsignade mig och sände mig den här ängeln.
 
Vi åkte sedan hem och efter mat och toabesök fick Casper nana kudden lite. Då passade jag på att packa ALLT. Färdig med det, check! Då väcker vi barnen och beger oss ut på en promenad me vovvarna. Står i hallen. Janne ringer, kom nu så fixar vi airbagen! Hoppsan Kerstin! Ut med hundarna i hundgården igen, in me barnen i bilen igen, ut på den där keliga motorvägen igen, hem till mamma min igen. Airbagen klar, in me barnen i bilen igen, ut på den keliga motorvägen igen, in me hundarna från hundgården igen. Lägger Casper, lägger Tilda, stuvar om i bilen, stuvar IN i bilen, kommer in, tittar på hundarna, stackarna, bidde ingen promenad idag. MEN dvd-sladd inhandlad, bilen packad, barnen har ätit, barnen sover, mamman har ätit, mamman BÖR sova, mamman sitter ner i alla fall. Jag klarade av dagen med förståndet rätt så intakt....

skrattretande

Har ju då haft en rätt motig dag. Tänkte belöna mig själv denna afton med en låååång varm dusch och sen pajja min diet med lite pop corn och cider. Badade Tilda o tänkte att nu kommer hon slumra lite på handduken här i badrummet medan Casper badar och jag duschar skönt. Löjligt positivt tänkande. Naturligvis gick det inte enligt planen. Tilda började gnälla så fort jag drog i gång duschen och när jag väl hade balsam i huvet hade skrikandet tilltagit i styrka, något som Casper inte mäktade med utan han började gråta han me.... Ljuvlig, behaglig, avstressande duschstund... HA!

vill man så kan man

Vill man så kan man, vill man så kan man, villmansåkanman, villmansåkanman...
 
Mantrat rabblas i huvet nu. Det är inte många krafter i världen som vill att jag åker till Dalarna. Casper är fortsatt dålig, jättesnörvlig och trolig ögoninflammation. Sladdj**len till DVD:n går inte att hitta i någon butik alls, ska göra ett par tappra försök till i morgon. BLir ingen rolig resa om barnet inte kan titta på film.... Airbagen verkar inte bli urkopplad innan avresa... Ingenting vill riktigt som jag vill... Men jag gör ett sista ryck i morgon o så får jag ta det som det blir på onsdag, iväg ska jag, så de så!

Lite sjukstuga

Dalarna-resan är hotad. Casper är vrålförkyld och har feber, jag har haft huvudvärk sen igår kväll... Vi får hoppas att det stannar vid det eller går över inom tre dagar.... Annars orkar vi inte åka bil halva dagen.... hoppas hoppas hoppas

Joggintur

Det var ju tjejkväll igår.... herregud så roligt det var! Sent blev det också och naturligtvis var Tilda extra hungrig på natten och morgonkvisten. Stack hem till svärmor vid halvelva och lämnade Tilda tillsammans med Casper där, en joggingtur var inplanerad. man får passa på o utnyttja barnvakten till max ;p Kroppen kändes helseg efter gårdagskvällen så bestämde mig för att springa en annan runda än planerat, en lite kortare... hade dock inte mätt den och sprang lite på måfå... blev till o me längre än grundplanen.... typiskt Terese. Men det gick bra! Nöjd o go fick jag god fisk och potatis när jag kom i mål. Väl hemma insåg jag att Casper hade feber. Både han och Tilda somnade gott, va gjorde lilla mammsen då?? Jo hon somnade hon me.... GÖTT!!! Det är helt klart vad jag kallar en kvalitetsdag!!

RSS 2.0