Dessa ungar

Vi har verkligen två ungar som är varandras ytterligheter. Tilda kan sällan vara stilla. Påhittig och pysslig. Ni som följer mig på instagram kan ju se min lilla "bildserie" där jag uppmärksammar vart Tilda väljer att placera vissa föremål. Hon har säkert en tanke med det men den tråden är lixom lite svår att följa.... för en vuxen i alla fall. Hon ger en många skratt åtminstone! Hon är dessutom frågvis och berättar gärna en massa grejer som har hänt... om hon kommer ihåg dem. Det är bra att ha den här typen av dotter när man har en son som Casper. Casper har ju själv svårt för att återberätta vissa grejer men Tilda hjälper gladeligen till. Och idag är jag evigt tacksam för att hon kunde göra det. Hon gjorde så att det svällde lite i mammahjärtat och en tår letade sig fram i ögonvrån.... jag återkommer till detta....
 
Vi har nu fått svart på vitt att Casper bör hamna i någon typ av särskola och frågan är då om man ska ha kvar honom i Långås och på något vis integrera det där eller om man ska byta skola för han så han hamnar med fler likasinnade. Spontant kände jag och Jimmie att nej, vi flyttar INTE honom. Han trivs ju så bra. Men ungefär samtidigt hände lite olika grejer på fritids som gjorde att man inser hur jobbig den sociala biten, och hans förståelse för den, kan vara. Tvivlet börjar gnaga i mig då igen, kanske han borde byta ändå. Kanske har han kommit till den punkten där han börjar bli för olik de andra för att det ska fungera bra.... Idag sparkades mina tvivel väck med en väldig fart.
 
Det var dags för lite maskerad på fritids och även en Talang-tävling tydligen. När jag hämtar barnen berättar de gladeligen om den här tävlingen. Tilda hade inte tävlat. Förvånade mig något faktiskt, hon som annars alltid är väldigt framåt. Casper däremot hade tävlat. Förvånade mig det också faktiskt. Han hade dansat. Ännu en sak som förvånade. Tilda berättar då att han hade kommit tvåa! Jag tänker då att det så pedagogiskt var så att en vann och resten kom tvåa. Nej så hade det inte varit. Nästa tanke var då att det var fröknarna som hade varit jury och då varit lite snälla mot Casper för att lyfta honom. Nej, det var andra elever som hade varit jury! Asså på riktigt!!?! Fan vad jag älskar den här skolan och alla ungarna som går på den! Mammahjärtat svällde hur många storlekar som helst och en tår letade sig fram. Fantastiska Casper som vågar ställa sig upp inför alla på fritids och dansa! Fantastiska ungar som bara lyfter Casper på det viset! Och tack älskade Tilda för att du kan berätta om detta för mig! Den senaste veckan har varit tuff för mig men det la sig ett litet rosa skimmer kring all oro efter den här dagen. Tack alla ni fina som lyfter Casper i vardagen!

RSS 2.0