Ständigt dåligt samvete

Ja, så är det när man är mamma. Ett ständigt dåligt samvete gnager i en. Det går i ett allting. Upp, går med hundar o ungar, frukost, gör oss i ordning, slänger ihop allt från lunchlåda till överdragsbyxor i en hög och hoppas att jag får med allt ut i bilen, lämnar på dagis, åker till jobbet (och hoppas på att jag lämnade överdragsbyxorna på dagis och fick med mig lunchlådan till jobbet, inte tvärtom), jobbar, hem, äter, lägger barn, fixar tvätt, fixar efter kvällsmaten i köket, lägger ihop det viktigaste inför morgondagen i en hög och sätter mig i soffan i förhoppningsvis en timme innan det är dags för sängen. Sju timmar senare börjar det om. En ledig dag? Då ska man handla, städa, gå med hundar och vara en supermamma genom att hinna spela alla viktiga ordspel med Casper, leka med barnen samtidigt som man ska se fräsch, sval och avslappnad ut med en kopp kaffe i handen. Haha! Jag är glad om jag hinner spela ETT spel med Casper. För det mesta öppnar jag bara dörren till trädgården och skjutsar ut barnen i trädgården precis som jag gör med hundarna. Sval och fräsch har jag inte varit de senaste fem åren. Kaffet däremot prioriterar jag högt ;) Då har jag inte ens räknat me de timmar jag egentligen behöver sitta och tralla på låtarna vi ska spela eller de timmar en repning tar, eller de timmar jag vill lägga på min löpning i veckan. Inte heller har jag räknat me de timmar jag har vansinnigt dåligt samvete för att barnens föräldrar inte är hemma samtidigt med barnen. Vi avlöser varandra mest i dörren, hej hejdå lixom. 
 
Ja, välkommen Terese till småbarnsföräldrarnas ekorrhjul. Vänta bara tills den dagen då ungarna ska börja med aktiviteter också....

Hundhelg

Större delen av lördagen bestod av jobb men efter det blev det kvalitetstid med familjen. Vi drog ut i skogen och åt grillade hamburgare till kvällsmat. Både Lystra och Bella fick röjja runt i skogen lite. Lova??? Hon var med mattemor i Höganäs och sopade banan med dom där championtikarna, moahaha!
 
Söndagen blev väldigt lugn. Åkte till svärföräldrarna och åt lunch. Tänkte springa hem. Men regn och en krånglande klocka fick mig o tappa sugen totalt... tills jag kom hem. Då snörade jag på mig terrängpjuxen och tog me Lystra till Ljungsjön och rev av en hal och vansinnigt blöt 7-kilometare. Men det var väldigt skönt att komma ut en sväng utan vagn! Bella fick vila efter allt springade igår. Lova?? Sopade banan med championtikarna i Sofiero, moahaha!!
 
Nu sover barnen och vi har trötta hundar runt omkring oss. Vi lägger upp fötterna i högläge med varsitt glas rött! Natti natti gott folk!

Vilken vecka

Ja, jag jobbar o sliter! Faktiskt! Och det är så roligt! Upp vid sjusnåret, ut med ungar och hundar på promenad, fixa frukost, fixa mig, packa eventuella dagisgrejjer, sätta hundar i hundgård, lämna på dagis, jobb, hem, äta, bada ungar, plocka, diska, fixa matlådor, tvätta, sitta en timme för att varva ner och sen sova för att 8 timmar senare börja om. SÅÅÅ roligt det ÄÄÄÄR!!! Folk skakar på huvet åt mig, du är inte klok Terese, lugna dig. Aldrig i livet, det är ju skitkul!
 
Har börjat ta tag i kloklippningarna på jobbet igen och vilken känsla! Hade verkligen förträngt vad det ger mig, vad det lyfter upp mig, när kunderna nöjda klappar om sina hundar efter klippningen och utbrister "Va bra det gick idag!" Jag ser hur lättade dom är över att deras vovve skötte sig, och att dom nästa gång då är mycke lugnare i sig själva när dom kommer in för nästa kloklippning. Härligt att få tid att prata med varje kund ordentligt. Inte bara sälja på utan verkligen prata om deras små bebisar och få en personlig kontakt med dom själva.
 
Att sedan komma hem till överlyckliga hundar och ungar är också helt ljuvligt. Casper skriker ut att han haft jätteroligt på dagis idag! Och att han minsann vill visa mig sin dagbok som dom skriver i nästan varje dag, om dom har gjort något riktigt roligt eller pratat om något speciellt. Det värmer i mammahjärtat att Casper är så stolt över att visa upp boken och berättar med sån glädje va dom har skrivit i den. 
 
Nu sätter jag mig ner och varvar ner lite innan tvätten ska plockas ur tvättmaskinen ;)

Äntligen jobb!!

Ja nu hade äntligen dagen med stort D kommit. Natten till idag var inte mycke att hurra över. En liten fyra-åring som hostade större delen av natten höll mor lilla vaken läääänge. Tyckte pojken gick upp onödigt tidigt, klockan hade inte ringt än o den skulle börja ljuda vid sju.... Låg en stund, Tilda började vakna, va fan??? Kollar klockan, AAAAAAHH!!! Halv åtta!!! Idioten till fruntimmer hade tänkt på allt under gårdagen förutom att ställa klockan!!!! Det var en dyrbar halvtimme som hade gått åt fanders och jag slängde mig in i duschen och hann bara precis få ur balsamet ur håret innan jag slängde mig ut igen för lite snabbt spackel i nyllet och för att få på ungarna kläder. Hundarna fick mat och frukosten åkte fram i en rasande fart. Ringde sambon mellan tuggorna och lovade kött till kvällsmat. Sen iväg med ungarna till dagis och landade på jobbet med tio minuter till godo. Då hade jag bara glömt att ta reda på var ungarna skulle hämtas, dagis eller fritids, glömde säga att mormor skulle hämta och glömde att ta upp köttet ur frysen.... Nej men den här dagen började ju bra!
 
Jobbet gick rätt bra ändå, det är en hel del som ska friskas upp i det något småbarns-inkörda huvet. Tyckte ändå att jag fick kläm på det mesta rätt fort. Men det är lite frustrerande att inte faktiskt få GJORT något utan bara prata, prata och fråga och fråga. Så jag vägde upp det på lunchen med att skura kaffebryggaren, diska upp disk och torka av diskbänken. Sen lossnade det. Fick ryckt tag i praktikanten och tog henne till hjälp med en hel massa slit. Härligt!! Goa kunder att skratta ihop med också! Härligt att få bjuda på sig själv på ett "vuxet" sätt igen!
 
Nu sitter jag här med fötterna nöjt på soffbordet. Barnen sover, eller ja, dom ligger i sina sängar, hundarna har fått mat, diskmaskin och tvättmaskinen är startad och nu väntar jag bara på att gubben ska komma hem med pizzan. Som gräddet på moset är alltså äntligen min älskling hemma hos mig igen!!!

Så tacksam!

Ibland blir det extra tydligt för en att man omger sig med rätt människor. Har "sållat" lite grann bland mina vänner genom åren och har kvar dom som orkar med mig och som ger mig energi. Vissa har försvunnit och vissa har tillkommit. Vissa hör man av näst intill varje dag, vissa pratar man med en gång om året, men dom finns där om man ropar. Vissa tar man för givet *skäms på mig* medan man är duktigare på att "vårda" vissa. Vilka man "vårdar" kan skifta, allt beror på hur livet ter sig för tillfället. 
 
När Jimmie är iväg blir det extra tydligt för mig vilka underbara människor jag omger mig med. Vissa ser till att jag kommer ur huset på en fika. Vissa ser till så jag kommer iväg på "mina" aktiviteter utan barn. Vissa bara står ut med att jag dyker upp med kort varsel. Vissa bara finns där o håller koll på att jag mår bra. Ni är underbara allihop, släkt och vänner.
 
Den här helgen har det visat sig väldigt tydligt. Förkylda barn. Tilda får feber. Svägerskan o svågern säger "kom ändå!". Till Caspers stora glädje åker vi dit och fikar ändå och mamma lilla får sig en underbar vuxenstund. Så har vi då en repning i morgon. Mamma försökte verkligen in i det sista att bli kry så hon kunde ta barnen med hjälp av mormor men ibland måste man inse sina begränsningar. Jag funderade och funderade. Vem fasen ska jag fråga då? Kanske kan "dela ut" barnen lite till två olika.... Men nä, det räckte att fråga en. Mindre än ett dygn innan får hon en fråga. Kan du ta ett-två barn i morgon? Bara kom hit med dom! blev svaret. Båda? Så många timmar? Inga problem. Nähe.... Trodde det var kört när Tilda åkte på febern men nädå, fortfarande ok. Jisses. Tack älskade Anna!
 
Nu har vi nästa problem. Det är inte löst än. Får se hur Tilda mår i morrn. Det är ju då måndagen.... Min första jobbdag... Ska jag bli tvungen att vabba min första jävla jobbdag?? Jag som har längtat så?? Det återstår att se....
 
Men tills dess, tack ALLA som har förgyllt de här tre veckorna för mig och sett till att jag har klarat av detta utan problem, nä snarare med bravur! Alla barnvakter, alla som har sett till att jag får vara jag när jag är utan barn, alla som har lekt med mig och barnen och alla som har bjudit på kaffe, eller kommit hit på fika! TACK!!! I löööööve u!

En skön dag

Jag har väl mentalt hämtat mig efter mina små pinsamheter på klitterbadet igår. Var ändå trött idag. Har fått en redig knuta i ryggen som gör att jag försöker avlasta, spänner mig konstigt och har lite svårt o sova. Men idag var ju då den sista dagen jag har utan barn då jag kan vara effektiv i trädgården. Det var lixom bara att bita ihop. Men direkt efter jag lämnat på dagis tog jag mig en timmes paus med kaffe och en bra bok. Sen gjorde jag ett jäkla ryck i två timmar. Äntligen klar med min jäkla lista! Eller nja, en grej kvar men vi får se om vädret är med mig i helgen för det. Annars får det vara! Efter mitt jätteryck funderade jag på om jag kanske skulle ta o städa inomhus nu när jag en dryg timme över. Näääää, boken lockade mer! På me lite go musik och upp med hundarna i soffan. En riktig mysförmiddag! Balsam för själen, alldeles ljuvligt! Detta behövde jag idag! Nu känner jag mig klar med min grejjer och Jimmie är välkommen hem. Det känns skönt att det bara är helgen kvar nu, sen kommer han hem. Mammahjärtat värkte lite när Casper sa "Ja saknar pappa" när vi var på promenad.... snaaart är han hemma hos oss igen!

Det går som vanligt

Klitterbadet stod på schemat för dagen....
 
Planeringen började redan igår. Tänkte att vi skulle dra direkt efter frukost så jag skulle ha pigga barn med mig in och hinna hem lagom till lunch. Då packar man ju naturligtvis väskan dagen innan. Badkläder, handdukar, schampon, armpuffar, badblöja och nya blöjjor slängdes ner i en väldig fart efter att barnen hade gått o lagt sig. När jag sedan ska våldta kudden kom jag på att jag nog borde kolla öppettiderna för säkerhets skull... dom öppnade inte förrän tolv. Tack o lov så hade jag ju inte sagt till Casper att vi skulle åka direkt efter frukost. Det blev en löptur med barnvagn och hundar istället.
 
Så efter liten powernap för Tilda så åkte vi iväg laddade till max me gott humör och tonvis med tålamod. På klitterbadet ska man duscha ordentligt utan badkläder innan man går in i badet. Så vi tar alltså badblöja, puffar och badkläder med oss in till duschen och sköljer av oss. Tar på Tilda blöjjan, Casper badbyxorna och sen är det min tur. Jag hade fått med mig två par bikinitrosor... suck... Det var bara att tröva in till skåpet igen, rota fram bh:n, ta på den istället o bada i, gå in rakryggad i badhuset och låtsas att allt är preciiiis som det ska. Det är meningen att min bikini ska ha spets... på överdelen... 
 
Badandet var en succé. Båda ungarna levde rövare i en timme och var sen väldigt nöjda när vi gick mot omklädningsrummet. Då kommer nästa projekt. Det är nu det hade varit super med sele, snöre och riktiga sockeplast till Tilda. I duschen har dom tack o lov en barnstol, den la vi rabarber på så jag visste var jag hade damen så hon inte skulle halka och slå ihjäl sig på sina små rymningsaktioner. Sen är det kruxet med att få på barnen kläder med tålamodet intakt. Nej förlåt, inte barnen, att hinna få på sig själv kläder i virrvarret som blir i omklädningsrummet, det är DET som är det stora testet! Men jag lyckades! Fick ju dock gå bh-lös... Tack o lov hade jag inte en vit tröjja på mig... 
 
En helt vanlig dag i mitt lilla kaosartade liv där huvet inte alltid är med....

Godmorgon!!

Jag har ju fått köpt mig en liten högtalare till min telefon och jag har hittat mina favoritlåtar att vakna upp till. Dom dras igång så snart jag har fått på barnen kläder och ska fixa med frukosten. I ungefär samma veva drar Casper igång Tv:n och sätter igång dvd:n = Rorry. Rorrys intro dånar ut genom tv:ns högtalare men det passar inte herrn att sitta vid tv:n hela tiden utan han kompar gärna till Rorry-filmen på pianot... Tilda springer runt o "sjunger" till. Musik på morgonen precis som det borde vara... jisses. Det är som balsam för själen att sedan lämna av barnen, gå ut på långpromenad och vända upp ansiktet mot morgonsolen. Jag har någon liknande ritual på kvällen.. eller nä... men jag har en liten "balsam-för-själen"-ritual på kvällen också.... ett glas rött och några werthers orginal med fötterna på soffbordet ;)
 
Försöker få gjort mina "måsten" medan barnen är på dagis så vi bara kan roa oss på eftermiddagen. Idag blev det Vallarna. Nu ligger Casper med spänd förväntan o försöker somna... vi har pratat om vad vi ska göra i morgon. Inget dagis i morrn men roligt ska vi ha. Klitterbadet here we come!!
 
Men nu, lite rövin ;)

Tillbaka till verkligenheten

Vilken helg! Vilken fantastiskt rolig helg jag har haft!!  TERESE har varit TERESE större delen av helgen och njutit i fulla drag!
 
Lördagen gick i effektivitetens tecken. Planeringen var på hög nivå. Att-göra-listan var faktiskt asa-lång. Det var med en lättnadens suck jag lämnade av barnen hos deras farmor och farfar. Casper ropade "hejdå mamma, ses i morrn!!!" innan jag ens hade hunnit ställa in alla grejjer i hallen.... Det säger ju allt. Man behövde minsann inte ha dåligt samvete för att lämna av dom där, dom skulle stortrivas och njuta precis lika mycke som deras mamma det närmaste dygnet!
 
Hem igen för att beta av de sista punkterna innan gästerna började ramla in. Tjejjerna började komma in och ljudnivån i huset började stiga. Dukningen klar, grönsakerna klara, fan.... va tror vi om att börja tina färsen?? Hm, det stod inte på listan... får skylla på det... Till slut står maten på bordet och kacklande försökte vi äta, dricka, prata och skratta samtidigt. Skitsvårt och vansinnigt roligt! Vi avverkade 73 000 olika samtalsämnen och de flesta var mer eller mindre seriösa och avslutades alla med skrattsalvor på ett eller annat vis. Många gånger kändes det som att man skrattade åt mig, snarare än med mig... jag vet inte.. äh, bjuder på det. Alla i sällskapet har inte småbarn och nu har jag tipsat dom om att det inte är så smidigt att försöka pressa majs i vitlökspressen... vi testade om det gick bättre med flugor... det kanske hade gått om vi ställt den på högkant kom vi fram till.... ja, ni fattar nivån på vår humor....
 
Kvällen tog slut alldeles för fort men söndagen hade mer att bjuda på. Repning. Härlig kombo på helgen att gå från en väääldigt östrogenfylld kväll till att bara omges med testosteron större delen av söndagen. På lördagen fick jag skratta så jag grät och på söndagen fick jag käfta med folk som kunde me att bita tillbaka! Slog även rekord i mogenhet... På vägen till repningen fastnade vi i bilkö på motorvägen. Ena filen börjar röra sig och en liten unge på typ tio år i bilen brevid retas och gör en ful grimas när dom glider förbi oss. Sen började vår fil röra på sig.... vi glider upp brevid ungens bil och Terese räcker ut tungan.... moget! Man blir som man umgås, haha!!
 
Åker sen o hämtar mina små telningar och under de två timmarna vi var hemma fick Tilda sitta på skämmarstolen tre gånger, retade gallfeber på mor sin och ordnade till en saftig bula i huvet på sig själv genom att slänga sig i deras blå fåtölj, men hon missade den och slängde in huvet i bordet istället.... behöver jag säga att hon åkte i bingen lite tidigare än tänkt?? Tillbaka till verkligenheten för mor lilla.
 
Tack ALLA som gjorde min helg så här fantastisk! TACK svärmor och svärfar för min paus på 24 timmar! Ljuvligt! Tack alla tjejjer (Jesse, Hälge, Elin, Anna, Emilie, Sophie, Josefine och Rebecka) för en helt underbart rolig lördagkväll!! Tack bandet för att ni inte behandlar mig som glas utan faktiskt verkar se mig som en i gänget nu. Underbart roligt att få slänga käft med er, ja o spela me naturligtvis men jag e liiite bättre på att käfta ;P Btw, vi måste byta ut den där basisten!
 
Rötjut, Werters Orginal och soffan, söndagkväll- here i come!
 
PUSSEN!!!

RSS 2.0