Nya mål

Ja, stolpen "Stadsloppet" har jag ju nu gått förbi så nu är det dags för nya träningsmål. Att jag ska klara Gbg-varvet på bättre tid i maj 2013 är ju då självklart men jag kommer aldrig kunna sparka mig själv i röven så länge utan delmål. Så mitt nya mål är att klara 21 km innan 121231. Därefter ska jag jobba upp tempot på den distansen fram till maj. Så alltså;

Mål ett: Klara 21 km innan året är slut
Mål två: Klara 21 km på 1.55.00

Det SKA gå

Lite låg

De e banne mig inte lätt att hålla humöret uppe efter en dag med bajsgrafitti på amningsfåtöljen, envisa nej och gnällande, nerkissade byxor och diverse provokationer (tur att gubben inte är hemma så jag kan ha mina sköna psykbryt ;p). Längtar efter min egentid. Tanken är att jag ska springa en sväng idag... men nu är det fälttävlan på tv 13.15. Perfekt medan barnen sover. Sen ska jag in o handla när dom har vaknat och fått fika i sig. Känner bara hur chansen för egentid, eller rättare sagt luckan för egentid, blir mindre och mindre.... det är inte lätt att tajma ihop det med måsten, amning och vad man vill ;) Det får nog bli min egna tid i morgon istället. Lite spår och annan träning på förmiddagen och löpning på eftermiddagen... kanske... hoppet är det sista som överger människan ;p

Vuxensaker

Det är inte lätt att få "vuxensaker" gjorda med två barn i huset. Med vuxensaker menar jag inte typ städning o sånt, Det gör man i farten lite då o då och inte så noggrant. Nä jag menar typ sköta ens ekonomi o sånt som kräver lite koncentration o tankeverksamhet. Kommer ni ihåg den här reklamen med mannen som sitter o försöker betala räkningar, en unge skriker han i örat hela tiden och han försöker förgäves koncentrera sig på ocr-numret. Så kände jag mig idag fast jag försökte räkna föräldradagar, det var något som inte stämde på senaste lappen. Satt o försökte jämföra, räkna och dubbelkolla med vad jag har anmält för någonting. "mamma, mamma, titta häää" "mmm, va kul", "mamma, mamma, titta biiii", "mmm, bilar e kul", "uuuuuäääääää" hör man från babygymmet och det tilltar i styrka hela tiden. Räknar, svettas, tappar bort mig, räknar om, svettas, tappar tålamodet. Något stämmer inte, det är helt klart men vad vet jag inte. Får räkna sen. Två barn sover nu, sätter mig o räknar, superlätt att hitta felet, en mänsklig faktor från deras sida, skriver upp felet, lutar mig tillbaka, slår numret, knappar mig fram till rätt rubrik, "kundcenter är för tillfället överbelastat, försök igen om en liten stund, klick" A men va faaaaaan!!!

jaha...

Stadsloppet avklarat för de här året. Va ska jag säga?? Det var utlovat åska, ösregn och 21 grader varmt. Det blev uppehåll, strålande solsken, tryckande kvav värme och 29 grader istället.
 
Laddad ändå, satsade på att ta det lugnt men gärna komma in under timmen ändå. Klarade mig rätt bra, sprang i varenda dusch som erbjöds, tog vatten ur varenda depå som fanns så jag behövde inte åka blåljus därifrån som andra fick göra. Dock är det bara jag och min klocka som vet om min tid för chippen (som man för övrigt betalar lite högre anmälningsavgift för än vid lopp där dom har en allmän klocka) dom satt på nummerlappen och tålde inte fukt.... det var inte bara min som låg längs med Ätran om man säger så. Hade chippet fram till åtta kilometer i alla fall sen fanns det inte kvar längre. Det var långt ifrån bara jag som var drabbad. Från fem-kilometerstrecket låg det ett sånt chip nästan varenda meter. Katastrof. Fruktansvärt dåligt. O nu lägger dom inte ens ut resultaten på dom stackarna som faktiskt hade sitt chip på sig hela vägen. Det är ju långt ifrån alla som springer med tidtagning på en egen klocka, så dom blir också lidande nu. Väldigt dåligt. Mycke besviken. Arrangörerna skyller ju naturligtvis på dom som dom har köpt tjänsten av. Vi får väl se vad som händer.
 
59.17 blev min tid i alla fall så jag klarade ju mig under timmen och jag höll mig upprätt hela vägen så jag får vara nöjd, helt klart. Kunde inte gjort det bättre i alla fall. Tar revansch nästa år och då har jag ju även hunnit ta Göteborgsvarvet så då ska jag ju få en vettig tid i alla fall ;p

Idag smäller det...

...både i luften och av ett startskott! Stadsloppet idag o så ska det åska större delen av dagen! Skit i det! Laddad o klar!

Ännu en dag...

...tillbringad i trädgården med strålande solsken och två nakenfisar som njöt i fulla drag. Jag njöt jag me men jag var inte nakenfis ;p Emilie och Freja kom också så det blev ytterligare en nakenfis och en sexig mama i trädgården! Härligt med lite tjejprat!
Ska se till att ladda upp inför morgondagen nu med lite saft och popcorn! Min stora last här i livet :blush:

uppladdning

Uppladdningen har börjat. Imorgon smäller det. Mitt mål var att komma igång med träningen så jag kan ta Stadsloppet. Jag är i form igen och i morgon smäller startskottet för Stadsloppet. Under timmen ska jag... Problemet kan vara de 25 graderna och åskskurarna som ska komma på eftermiddagen.... Men man får göra det bästa a situationen! Lycka till Terese! Tackar tackar!

Vilken härlig dag!

Ja nu är ju mitt favoritväder här! Sol och varmt! Har man då inga måsten över sig så njuter jag som mest. Både förmiddagen och eftermiddagen tillbringades i trädgården. Tilda och Casper var nakenfisar och jag vet inte vem som var mest nöjd av dom. Både höll sig muntra hela dagen och jag gottade mig på en filt och visade upp min bristningskropp, höll koll på Casper och busade med hundarna. Underbart! Njöt i fulla drag.

HAAAAYYJA!!

Idag kom supermorsan fram ur mig igen. Att någon försöker göra illa ens barn är förenat med livsfara. Då kryper nämligen djävulhornen fram på lilla mamman. INGEN och INGET ska få skada MIN SOOOON!! HAAAAYA!!! Med ett perfekt karateslag halshöggs blinningen på Caspers ben. HA!

Grafitti

Casper tränar på sin konstnärliga förmåga ibland när jag inte går upp ur sängen i tid. Det blir då grafitti på hans vägg. Han använder fyra nyanser av brunt och färgen tas från blöjjan.... go morgon Terese

Mardrömmar

Det är inte lätt med mardrömmar. Natten till idag var tuff. Killen somnade som en stock ikväll när jag la honom vid sju. Klockan nio hade jag varit uppe tre gånger hos en snyftande och svettig kille. Nu sover han gott i soffan. Snart dags o bära upp honom. Stackarn.

jogging

Det blev en liten joggingtur idag. Fick lägga om planeringen något. Hade tänkt köra ett lite längre pass och baka in långa intervaller men tidsbrist gjorde att det fick bli ett tempopass på ca 35 minuter. Det gick riktigt bra de tre första kilometrarna men sen kom jag i lä och solen höll på att ta kål på mig, som jag saknade mitt vätskebälte!! Men jag höll mig igång hela vägen i alla fall och är helt klart nöjd med rundan ändå. Hoppas på ett jämnare tempo i bra fart på lördag på stadsloppet. Tänkte ta ett lite lättare styrketräningspass och bara någon kilometer löpning innan lördag men njae, det hinns nog inte med. Kanske lite styrka på torsdag om jag får båda barnen till att sova samtidigt... va är oddsen för det??? ;p

Mallig

Blir alltid lika mallig när jag har gått ett spår och Lova tar det som en smäck! 250 m långt, 1 timmes liggtid. Hon tappar två gånger annars gick hon långsamt, noggrant och perfekt. Hon till o med övertygade mig att hon var rätt när jag trodde hon hade gått förbi slutet, men det var jag som hade fel. Hon såg säker ut så det var bara o haka på och ja just det, de var ju DEN stubben jag hade lagt klöven vid ;) Duktiga tösen!!! Mallig matte - check!!

Katastrof

Ja idag var vi vääldigt nära en STOR katastrof. Det handlar om en katastrof på det världsliga planet. Vi hade varit ute o gått med hundarna och stannat till ute i trädgården en stund. Vi fick snart avbryta där för Tilda blev gnällig och hungrig. Baxar in treåring, två hundar och en syskonvagn med en skrikig Tilda. Låter Tilda skrika en stund för att få av oss skor och tröjor. Sätter igång Bamse till Casper och det är nu katastrofen hopar sig, det är inget ljud!! Trycker på alla sladdar, inget glapp någonstans men fortfarande inget ljud. Casper håller på o tappar tålamodet, börjar gnälla i kör med Tilda. Får tyst på Casper. Provar att ta ut dvd:n igen och in me den igen, har det nu skett ett mirakel? Nej... shit.... Casper sätter igång igen, Tilda börjar bli högljudd på allvar, svettpärlorna börjar bryta fram i pannan. Får tyst på Casper, sätter över tv:n på vanliga kanalerna, där funkar ljudet, tar tillbaka till dvd:n och TACK GUUUUD!!! ljudet funkade!! Nöjd Casper *puh* Plockar upp Tilda och sätter mig o ammar henne, nöjda barn = nöjd mamma, katastrof undanröjd, tack o lov... Världen kan rasa ihop för väldigt lite måste jag säga....

Vuxensnack

Igår var det kalas i Björkäng. Vi passade på att ordna med barnvakt för Casper så vi hade bara lilla Tilda med oss. På det här lilla kalaset märkte jag hur svältfödd jag är på vuxenprat även om Jimmie har semester och är hemma större delen av tiden. Pratade om en hel del saker igår som jag annars brukar försöka strunta i att prata om - att vara förälder. Det kan lixom vara lite roligare att prata om sånt som INTE rör barnen någon gång men igår var det väldigt skönt att prata med vuxna människor, och var det barn som stod på talpunkten då hakade jag på. Pratade med Therese om hur jobbigt det är att hitta kläder som passade nu, vi ojjade oss lite över allt krångel med amningssmidigt, inte se gravid ut igen och byxor som inte går att stänga än. Med Anna blev det väldigt mycke prat om trotsålder, hörsel och talets gåva. Det var sååå skönt att bara prata, även om det var samtalsämnen jag gärna undviker när jag är tre-åringsfri ;p Tacka vet jag andra mammor som inte hymlar med att det ÄR skitjobbigt att vara småbarnsmamma!

Hundbad

Lilla Lova fick leka med Gry i fem timmar igår... i jord... hela skägget var helt stelt av jord och saliv ifrån Gry :D Nu är hon dock mindre nöjd när hon så snällt har fått stå i duschen och bli avspolad allt snusk. Men roligt hade dom, non stop. Härligt!

Nytt försök

Färgningen igår blev...sådär... har ju lite slingor som ställer till och att jag sen blev något stressad av vakna barn under tiden gjorde att jag blev liiiite slarvig i "iläggningen" av färgen. Så gör om gör rätt idag. Fick ta ut lite andra färgpluttar ur håret först, vi har fått målat gaveln idag så jag hade lite små grå/beige prickar i huvet... men Jimmie ser värre ut. Förstår inte hur han har lyckats.... Vi får lixom klippa honom innan vi ska på kalas... Jag såg aldrig hur han betedde sig med sin pensel för jag stod ett etage högre upp o målade......... :blush:

Jag HADE en plan....

Den såg ut så här;
 
  • Handla på Coop
  • Tilda somnar på vägen hem
  • Ger Casper mat och lägger honom
  • Ett snabbt träningspass medan 2 barn sover
  • Färga håret
  • Duscha av sig färg och svett
  • Väcka åtminstone det stora barnet
  • Gå med hundar
Så här blev det
 
  • Handla på Coop check
  • Tilda somnar Ja men vaknar direkt igen när vi kommer hem
  • Ger Tilda mat
  • Ger Casper mat och lägger honom check
  • Tilda får mat
  • Hon somnar och jag hinner dricka mitt kaffe
  • Tilda vaknar
  • Tilda får mat
  • Slänger i färgen i håret Medan jag står där, kladdig, handskbeklädd och någon mystisk brun sörja insmetad i huvet, då vaknar Casper!! Jag får ju ALLTID väcka honom!! Men inte idag.. nä... han får vänta där uppe
  • Färgen sitter nu i håret och ska snart tvättas ur, Casper tittar på tv och Tilda tittar på Casper.
  • Ska skölja ur färgen sen hoppas jag att jag ska kunna gå ut med hundarna och ta ett snabbt styrkepass medan Casper blåser såpbubblor på fotbollsplanen. Alternativet är lite hundträning, hänger lite på Tilda...
Slutsats: Det blir inte alltid som man tänkt sig med två barn i huset och en karl som entusiastiskt fixar med hundgården. Tur att hundarna är snälla och tålmodigt väntar på sin tur i rampljuset.... Men vänta lite nu! Jag skulle ju försöka fixa naglarna me! Kalas i morgon jue! Hm... jaja, natten är lång :P

I väntans tider

Ja, återigen går vi i väntans tider. Förhoppningsvis sista gången på läääänge. I september, efter älgjakten i Norrland, ska vi hämta en liten wachtelvalp som förhoppningsvis ska klara av att axla Bellas yrkesroll när hon blir pensionär. Den är inte helt renrasig, det är laika i pappans led någonstans men pappan ser ut som en wachtel och jagar som en, det är det viktigaste. Mamman är renrasig wachtel. Så en lite tös på ca 10 veckor hämtas när Jimmie kommer hem från Norrland. Vi ska åka o titta på henne innan han åker iväg. Ska bli så spännande! Men mitt villkor har hela tiden varit "Ingen hundgård, ingen tredje hund". Så nu är jobbet med den i full gång, kommer bli riktigt bra!! Har någon kanske ett bra tips på värmebäddar eller är grisalampor det bästa alternativet??
 
Ska bli roligt o se hur det kommer att gå att gå ut med syskonvagn och tre hundar....

Mycke hot

Ja med en treåring i huset blir det en del hotande hela tiden. man försöker vara lite pedagogisk så man slipper konflikterna; "När vi kommer fram till vägen av asfalt får du åka i vagnen igen" "japp" får man till svar. Man upprepar detta ett par gånger under promenaden så han är ordentligt förberedd. Väl framme vid vägen säger jag att nu är vi ju framme vid vägen av asfalt så nu får du hoppa upp i vägnen. "NÄ!" "Vi sa ju det innan" upprepar frasen om vägen av asfalt och vagnen. "NÄ!" Hotet om att sitta på stenen där borta i tre minuter om han inte kommer nu dras upp. Han hoppar upp i vagnen. Så fortsätter det hela dagen. Allt från o tvätta händerna, kissa till att äta, klä på sig, gå ut. ALLT är "Nä!" och hotet om tre minuter på lämplig plats för stunden får dras upp. *suck* Man blir rätt så trött på att höra sin egen malande röst... tur att man har en så vacker, sjungande röst! Hade den låtit trött o irriterad hade det varit ännu värre ;)

Turdag

Ja idag har jag haft tur hela dagen med barn och hundar så jag har fått gjort hur mycke som helst!! Det hjälper väl att kroppen har flödat av energi så man har kunnat vara lite effektiv. På förmiddagen hann jag dammsuga nedervåningen och dricka kaffe med Christian. Jimmie tog sen med sig hundarna ut i skogen och jag lät lite bra filmer flöda på tv:n så Casper var nöjd, Tilda kollade också, och under den tiden vattnade jag blommor och torkade av lite. När vi sen skulle upp o lägga Casper för lite powernap så passade jag på att be han om hjälp med städningen där uppe. Han plockade undan grejjer medan jag dammsög. När han och Tilda sov middag fick jag städat inne på toaletten och röjt i akvariet. Jimmie kom hem och jag stack snabbt iväg och handlade lite grann i Tvååker. Väl hemma fick jag tagit det sista i trappan och sen var allt FÄRDIGT!! Så nu ska jag göra mig en stor kopp kaffe, luta mig tillbaka i soffan och njuuuuta!

Milarunda!

Idag fick jag komma ut på en milarunda på den bästa tiden på dygnet för min del, förmiddagen, två timmar efter frukost. PERFEKT!! Hade alla oddsen på min sida förutom den extrema motvinden i vissa lägen och att jag återigen glömde ta mitt astmaspray *suck* Men jag gav mig ut och jag lyckades klara milen på under timmen på en rätt så tuff bana med slingans backar inbakade. Skönt att återfå lite självförtroende på distansen och nu har jäklaranamma-djävulen kommit tillbaka så att klara stadsloppet på under timmen SKA gå och jag ska hamna så nära 55 jag bara kan :D

Drake

Idag har vi gjort något hysteriskt roligt, vi har flugit drake! Eller jag och Jimmie gjorde det i alla fall. Casper var inte jätteimponerad. Jag säger som Robert Broberg gör på sin skiva Målarrock; "Det bästa med att ha barn är att själv få bli barn, på nytt, igen lixom"

Gaveln!

Färg är inhandlat och vi blev inte aggressiva mot varandra en enda gång! Tummen upp för oss! :thumbup: Det kommer bli så fint!!

Halleluja-moment

Jag fick dricka mitt kaffe varmt idag! Kors i taket!!
 
Har fått tips om ett jobbigt litet pass. Rygglyft, armhävningar, situps, benböj i fem omgångar 50-40-30-20-10... måste prova någon gång! Armhävningar är inte min starka sida direkt....

Fortfarande

Går fortfarande runt och är lite lyrisk och makalöst stolt över Lovas spårprestation igår! Man e lite löjlig :D

Vilken dag!!

Det blev grillning i skogen idag. Pettersson o Leffe anslöt sig också. Pettersson la ett spår till Lova på ca 250m. Det fick ligga nästan en timme. En arbetsglad och noggrann tös drog outtröttlig iväg i spåret och svansen gick hela tiden. Härligt o se! Hittade klöven utan problem och med lagom fart! Det är alltså inga problem när någon annan lägger spåret och långa spår klarar hon tydligen så nu är det övning med längre liggtid som gäller! Jag blir rent hög när jag har en så arbetsglad hund i snöret och som lyckigt hittar fram utan problem! Riktigt roligt!!
 
Fick sprungit en liten sväng i dag med. 1,5 km uppvärmning, 4 x 2 min intervaller med 1 min lugnt emellan sen lite backträning. Helt slut. 5,5 tuffa kilometrar blev det. Djävulen på axlen säger "du kan bättre", ängeln på axeln ser till hur mycke jag har tränat och vad kroppen har gått igenom. Jag är nöjd. Hoppas på en lugn distansrunda på tisdag.
 
En riktig energiboost dag! Nu ska vi iväg o grilla hos Caspers favorit Evelina!

Kräftfestival

Jimmie sprang kräftloppet idag i Glommen. Han tyckte att jag och barnen skulle pallra oss dit vid tretiden. Halv tre bestämde jag mig att vi skulle åka. Tur var väl det! Casper älskade att åka karusell!
 
 
 
 
 

SÅ AVUNDSJUK!!

Nu ska Jimmie springa kräftloppet! Hade varit så gött! Tänk att bara kunna säga "e d ok om jag gör d?" och sen bara kunna dra iväg utan att behöva planera med amning, sovande barn och/eller barnvakter. Känner mig helt klart något låst. Som mest kan jag ta milen på en timme och är jag inte tillbaka inom den timmen så är det katastrof för då är Tilda lilla hungrig till tusen... så max en timmes egen tid för mig.... och då ska den tajmas in med hennes matande, jag ska ha hunnit ätit lagom mycke och Jimmie ska vara hemma. Det är inte lätt... Men bara o gilla läget ett halvår till... Men det är inte min grej. Vissa dagar känns bara blä och blaha, hatar att vara så låst!

Inte lätt

Det är inte lätt att få ett barn "rumsrent" när man själv är för lat för att gå upp på morgonen. Vi har pottan ståendes i sovrummet så morgonkissen hamnar där.... Men morgonskiten som kommer någon halvtimme senare hamnar i blöjjan... Orkar inte masa mig ur sängen... Han går ju upp sååå tidigt!! Jaja, någon gång kommer väl beslutsamheten och man går upp. Men jag hoppas ju på att hans vilja att ha sovmorgonen kommer snabbare än min beslutsamhet så jag kan fortsätta krama kudden så länge jag vill ;)

Lång liggtid

Ja vi hann med ett spår för lilla Lova idag. Ca 150 meter blev det och en liggtid på 2,5 timmar. Det var inte riktigt meningen att det skulle bli så länge men man kan inte planera allt med två barn som ändrar om i schemat ibland ;) Damen var lite osäker så det var bra att jag visste ungefär hur jag hade lagt spåret. Då kunde jag lättare se skillnad på när hon var osäker men ändå på spåret och när hon var helt av. Så detta ska vi träna mer på så hon får upp självförtroendet på det lite så jag kan ställe lite större krav på henne. Alltså ska vi försöka med längre liggtider nu men ingen jättelängd på spåret än. Nu har jag en trött Lova utfläkt på mattan och en matte i soffan med lite bättre energinivå än innan på dagen :thumbup:

Läääängtar

Vill ut o springa!! Inget rensar själen som en skön löptur. Visst kan jag träna här hemma men det har inte riktigt samma rehabiliterande effekt på mig som egentiden på löprundan ger... snart är gaveln färdig... då ska jag ut.... ett par dagar till....

Psykbryt

Humörsvängningar pga hormoner kan nog bara kvinnfolk förstå. Dom där svängarna blir så mycke aggressivare när tvättkorgen skriker "JAG ÄR FULL!!" och även diskmaskinen stämmer in i kören. Medan man fixar med tvätten ränner sonen efter en och tjatar om frukost, björnar, kor och f-n vet allt, hundarna stirrar längtansfullt på en och även om dom inte pratar så hör jag dom ändå skrika "FRUKOST, KISSA!!". Medan jag skurar bort lite merarbete som uppkommit under den pressade situationen försöker Jimmie föra en liten konversation om vädret. Han får ett djupt morrande till svar. Vad jag inte tänkte på i min lilla röra var att stackars Jimmie brukar inte vara hemma och erfara dom här humörsvängningarna och han klargjorde raskt att han inte tänkte acceptera mitt något respektlösa bemötande. Låste in mig på toaletten (enda zonen i huset som kan hållas något sånär barnfri ett par minuter vid behov) och samlade ihop mig lite. Under frukosten lugnade jag mig något men den stora frälsningen kommer när jag sitter med mitt kaffe, tittar på "Björnbröder" (igen) med Tilda i knät och Casper intill mig. Känner pulsen gå ner och nerverna hamnar på plats. Njuter i fulla drag dom tio minutrar det varar ;)
 

Hjälpa till

Ja, idag fick jag chansen att hjälpa till lite med gaveln. Jag har ju städat inne o så efter fönsterbyten men inte kunnat hjälpa till utomhus. Fick chansen idag när Tilda sov och Casper var hos mormor och Janne. Spikade en hel del. Efter en stund insåg jag att blåsor började visa sig på konstiga ställen på händerna. Lite cool tejp på sen var det igång igen!
 

Avundsjuk

Igår körde jag Christian och Jimmie till Status Quo konserten... Är såååå avundsjuk.... Dom hade haft jätteroligt och musiken hade varit skitbra. Tur det när man ger bort det i födelsedagspresent ;)

mumma!

Nya träningssätt = ny träningsvärk!! UNDERBART!! Har SÅ ont i skinkorna och låren! Känns bra att den lilla hemmaträningen uppenbarligen gjorde susen!

Träning hemma

Nu går ju gaveln före allting annat. Så jag ser ju till att stå för mat och skötsel av barn och hundar så Jimmie får jobba på så länge vädret tillåter. Därför är träning på gymmet inte möjligt, inte heller löpningen till viss del. Så efter lite surfande och ny inspiration försökte jag mig på ett träningsprogram här hemma. Styrketräning a la Tette. Jag blev svett och fick ont i kroppen så den måste ju gjort någon nytta!! Stolar, bord och petflaskor fulla med vatten fick ställa upp med motstånd och vikt då hantlar och gummiband inte finns i mitt förråd. Tror jag lyckades få med hela kroppen i träningen. Ska bara skriva ner allt jag gjorde som funkade bra i mitt lilla hem så ska vi nog få ihop ett bra träningsprogram. Inget ska stoppa mig nu!
 
 
Mina vikter!

Vi e på gång!

Eller ja, Jimmie är på gång! Han har nu satt i gång med gaveln. Fönsterbyte har inletts idag. Jag fick hjälpa till o lyfta lite. Gick jättebra me en sån bra arbetsledare. Många dunkar i ryggen som gjorde att man kände sig lite stolt över sin prestation ;) Tack älskling!
 
Ja min sambo fick jobba på självaste födelsedagen. Men han fick en smörgås på sängen och två biljetter till Status Quo på onsdag. Är så avundsjuk! Men det går inte att följa med tillsammans med Tilda. Så Christian och Jimmie får festa till det lite själva i Tylösand.
 
Nu på kvällskvisten kom Christian hit och vi åt födelsedagsmiddag, panerad plattfisk med potatismor, och rabarberpaj med tårtljus i. Casper fick hjälpa till att blåsa ut ljusen. Gry och Lova lekte som tokar i vardagsrummet. En härlig och effektiv dag. Hoppas nu bara att det kommer mindre regn än smhi lovar så stackars Jimmie inte behöver kämpa med gaveln i ösregn. Nu håller vi tummarna!

Tempopass

Idag ringde Christian och frågade om någon av oss villa ut o springa. Jimmie var inte sugen men lilla Tette högg på det direkt. Stackars Jimmie fick så snällt sitta hemma med två barn, Bella och två valpar som lekte järnet. Utan att vi ens frågade han :blush:
Var lite nervös för att springa med Christian, vet att han  springer på bra... Men vi tog en 7-kilometare jag visste att jag skulle klara i lite högre tempo. Herr Karlsson drog mig framåt i ytterligare lite snabbare tempo, men inte värre än att jag klarade av det... i fem kilometer i alla fall, sen saktade jag ner. Trötta blev vi men jag knäckte mitt lilla rekord på den banan så jag var bara lycklig ändå ;)
Så det har varit en riktig energiboost-dag. har bara gjort en massa roligt! Varit med familjen, spårat med vovvarna och haft lite egentid på en löprunda! HÄRLIGT!!!! :thumbup:

Mysdag

Grillning i skogen blev det idag. Goda hamburgare och varsit spår för vovvarna. Bella tyckte nog att det var för kort liggtid och var en total katastrof i spåret. Dock passade det Lova alldeles utmärkt. Hon gick som en klocka, outtröttlig i ett längre spår än hon har tagit tidigare. Bra jobbat tjejjen! :thumbup: Hade på mig min nya fina tröja som jag fick av mamma och Anette. O Casper festade lyckligt på sin hamburgare. Bra dag för alla!
 
 

Frossar!

Barnen har gått o lagt sig, Jimmie är på kalas och tjejkvällen är över. Vad gör man då? Lutar sig tillbaka och frossar med saft och drömmar, ni vet, kakorna asså. Myyyycke gott. Dumma svärmor som gav mig dom i födelsedagspresent! Kan ju inte låta bli dom ;) Men snart är dom slut! Då ska det bara småätas på frukt o sånt där nyttigt. Hur lång tid tror ni de thåller i sig??

Spår!!

Igår var lite test-dag för Lova. Mor min la spår till henne, det fick ligga extra länge och det var lite längre än jag annars brukar lägga. Så får vi se om damen klarar mycke mer än jag tror. Går dit på kvällen när barnen sover, har med mig Bella med så hon fick kvällskissa me. Binder upp Bella som motvilligt sitter kvar, hon var då sugen på att jobba! ,Lova följer med mig. Vi har lite trubbel med att hitta starten, låter henne gå lite fritt för o se om hon tar upp de själv. Hittar lite blodspår, försöker sätta igång Lova där. Låter myggen tugga o suga på mig i typ fyrtio minuter, måste ju ge damen en ärligt chans, men nä, inte överhuvudtaget intresserad. Hepp.... Går lite besviken fram till Bella. Vi får väl se om hon kan vara backup o ta det trots att vi säkert har klampat runt som sjutton i spåret nu. Går bort där jag tror starten är, Bella cirklar runt en stund sen ser jag det; svansen börjar gå, nosen i backen och öronen spetsas. Hon har det!! Halleluja!! Bella, som jag inte hade några som helst förväntningar på, tog det klockrent!! Stolt som en tupp spatserade hon sen hem med klöven! Lova var MYYYYCKE avundsjuk och försökte lägga beslag på det. Ajja bajja. Bellas idag! Den gamla kan när hon vill! Det var längesen jag såg den äkta arbetslusten i henne, det vär härligt o se! :thumbup:

*puh*

Idag är det torsdag, dvs grönt ljus på friskis&svettis när man har bebis. Går med Casper till dagis, går hem, sätter mig o ammar på tutte nr 1 sen får damen ligga o gymma lite medan jag byter om, sen dags för tutte nr 2. Nu borde hon hålla sig nöjd en stund. Slänger in barn o ryggsäck i bilen o drar iväg. Väl på gymmet känner jag hur varmt det är där inne, oh ooooh, detta kommer nog inte gå. Slänger mig upp på en maskin o värmer upp fem minuter (vid stressig träning räknar jag trapporna till friskis som fem min uppvärmning och behöver därför bara svettas på maskin i fem min ;) ). Sen springer jag till nästa maskin o får tränat lite knän. Sen parkerar vi oss på mattan där jag jobbar lite med bollar och bosu. Lite gnäll från damen. Hon var varm. Tog ur henne ur stolen och la henne på filt istället. Fortsatte flåsa runt på mattan. Sen vänder humöret på damen 180 grader på 0,2 sekunder.... vansinnig Tilda... Känner hur varm hon är... ingen idé att fortsätta försöka. Bara att gå. Sticker och handlar lite snabbt. Hem, slänger in varorna som måste i kyl o frys. Ammar på tutte 1, hämtar Casper, hem o lägger honom, ammar tutte två medan jag värmer lunch, äter och sen chansar jag på att jag hinner duscha... Jag sätter igång duschen sen hör jag det första illvrålet från vardagsrummet. Tror jag hinner skölja ur balsamet ur håret och även att jag hinner dra med handduken över hela kroppen, lite osäker på den punkten. Sen får jag lagt Tilda i vagnen och lyckas vagga henne till söms medan jag har en snygg blå turban runt håret och inte en tråd på kroppen. Tilda somnar o jag får klä på mig. Nu sitter jag i lugn o ro och pustar ut i soffan. Även om träningen bara blev 30 minuter på gymmet så känns det som om jag har tränat hela dagen.... helt färdig...;P

Distans i värmen

Man försöker planera allting in i minsta detalj för att få ett bra träningspass. man ser till så Casper har fått lite fika i sig, han är nöjd. Man väcker Tilda och ger henne ena tutten, går o byter om, fixar vattenflaskorna och går sen o ger Tilda tutte två. Nu ska ju hon vara mätt o glad me. Ger mig ut direkt på en milarunda, lite drygt, den är lite längre. Den ska ta max 1,03. Ger mig ut. Under tiden jag joggar fram i ett behagligt 05.50-tempo inser jag att jag glömde bort mig själv lite grann i förberedelserna och jag vet redan innan första kilometern är avklarad, att det kommer att bli tufft. Missade att höja blodsockret lite till innan jag stack, dessutom glömde jag ta min astma-medicin... tur att jag fick med mig vatten i alla fall. DESSUTOM så kom jag ihåg att sätta vaselin i armhålorna så jag inte får skav! :thumbup: Fick gå två gånger o dricka vatten, solen gassade, kom ändå in under 1,03 så jag är MYCKE nöjd.
 
Jimmie fick dock dra lasset här hemma vilket inte alltid är så lätt. När jag klev in i duschen brakade helvetet löst. Tilda skrek otröstligt, Casper var förbannad - filmen var ju slut, grillen började brinna och pommesen i ugnen var klara. Svetten lackade på mister holm. Så går det när mor vill ha en timmes egen tid... gott :P

Jaha

Barnet vaknade 05.15 av mardrömmar. Då höll jag på o amma Tilda. Det blev väldigt varmt i sängen med hela familjen där. Sov inget mer. Trötta staplade vi ner strax efter sju. Sätter Casper på toa, sen är det min egen tur. Drar ner brallorna o undrar va sjutton det är som smäller till när jag sätter mig, har jag satt mig på hans ring nu igen? Reser mig upp, vänder mig om, min älskade telefon ligger i toaletten... aha... Den ligger nu på tork... stendöd.... god morgon....

Bilderna får tala


FISK!!

Äntligen fick vi handlat lite fisk av Hemdeli igen! Fruktansvärt god fisk har dom! Så ikväll blir det lax! Mumma!! :P

Litet löppass igen

Det var ett distanspass i lugnt tempo som stod på schemat men lite olika faktorer gjorde att lilla Terese blev lite stressad innan jag drog ut på rundan. Bestämde mig då för att "skynda" mig med min träning så jag tog ett kortare pass i tempo istället. Blev samma runda som förra temporundan och insåg då att stressadrenalinet gjorde sitt till, minskade tiden med 1,5 minut. Gött! Får se om det blir en distansrunda idag istället... får se... tänkte slänga upp Caspers lilla bassäng sen, fint väder jue!!

Min lilla spårhund

Gav Lova ett litet spår igår när vi var i Getinge. Det fick ligga en timme ungefär. Hade inga större förväntningar på damen för det var längesen sist. Hon undersökte starten väldigt noga och provade olika vägar. Tänkte att detta kan ju ta hur lång tid som helst... hade ju lagt spåret över en stam och två stigar.... ska hon vara sån vid varje svårighet?? Men tji fick jag. Damen visade prov på mognad! När hon väl klurade ut vart hon skulle gå från starten så gick hon självsäkert och bra i spåret. Hon gick av ett antal gånger men då bara någon meter, märkte att hon var fel på det, backade direkt och rätt på spåret igen. Kände att jag verkligen kunde börja lita på henne, hon hade järnkoll! Suddade därför ut spåret och vinklarna i hjärnan och fokuserade bara på att följa med och hon var STRÅLANDE! :thumbup: Lyckokänsla i hela kroppen!
 
Funderade på att lägga ett långt spår idag men damen bara ligger o sover efter helgens bravader så hon får vila idag. Vi väntar nog in vår träningsdag med "momo" och "meme" (mormor och Majken). Då ska mattemor lägga spåret istället, vill vara säker på att det är klöven som är intressant! O det är alltid kul att inte veta hur spåret går! Ultimata testet för föraren tycker jag ;) Spännande!

Mätning och vägning

Lår: 58 ingen förändring
Rumpa: 99  minus en cm
Mage: 87 minus två cm
Arm: 26 ingen förändring
 
Har ju tappat någon cm men inte något i vikt. Ligger kvar runt 67 precis som förra veckan. Skyller på överflödig hud ;) Att helgens frossa har något att göra med saken vägrar jag att erkänna!

RSS 2.0