Barnens dag

Idag var det äntligen dags för luciatåg på dagis! Jag vet inte vem som har längtat mest egentligen, jag eller Tilda. Naturligtvis var hon fantastiskt fin i sin lucia-utstyrsel med glitter lite överallt och självklart ett ljus att hålla i! Alla barnen var så himla duktiga och vi föräldrar bara mös, även om min tarm skrek efter kaffe hela tiden men den fick stillat sin hunger efter tåget tillsammans med alla andra föräldrar.
 
 
När vi väl kom hem sen så hade jag ju egentligen sjutusen grejer på min lilla lista som alltid ska betas av på mina lediga dagar. Fick stjälpt i mig ytterligare två koppar kaffe innan jag fick byltat på mig för en promenad med hundarna. Tilda hade hela tiden roat sig med att bygga en snögubbe på framsidan så hon var startklar när jag väl kom ut. När vi gått 20 meter kommer damen på:
-Mamma, jag vill ha min pulka!
Nu slits jag mellan frustrationen att behöva gå tillbaka (värdefulla minutrar går till spillo) och ge mig in i röran i uthuset för att asa fram pulkjäklarna och mellan min önskan att bara vara och ta allt med ro en dag. Den senare delen vann. Självklart ska vi asa ut pulkan när det äntligen är några millimetrar snö. Här någonstans släpper jag allt. Fan ta alla måste idag! Det är snö ute och julen står ju för dörren! Idag myser vi och förebered jul! 
Så pulkan åkte med ut, damen fick dra den hela vägen själv och hon försökte åka på den i varje nedförslut hon hittade. Och när Casper kom hem så gick vi ut allihop till pulkabacken och åkte på den ynkliga snön som fanns där.
 
 
Väl hemma igen fortsatte barnen sin lek i snön och där fick de vara tills de själva kom in för att de var våta och kalla. Då värmde vi oss med pepparkaksbak istället. Det krävs mycket av det här kontrollfreaket till mamma för att inte göra om barnens skrynkliga och något missbildade getter, grisar och hjärtan. Men jag lyckades släppa det och lät dom hålla på. Det blir till att bjuda på hembakade, skrynkliga och något brända pepparkakor på juldagen. En rejäl klick med ädelost ska väl rädda upp det ;)
 
 
Men inte nog med pulkaåk, snögubbebyggnation och pepparkaksbak. Julgran inhandlades också idag! Jag och Tilda gjorde en grymt effektiv tripp till blomsterlandet där vi hjälptes åt att välja ut en snygg gran som var lagom hög och redigt tät. Vi hjälptes åt att näta den (vilket började med att jag var nära på att stoppa in granjäklen från fel håll!) och sen fick Tilda ledsaga mig med vagn och gran till kassan. Gick alldelels utmärkt. Sen hjälptes vi åt att få in den i bilen under mycket skratt och high fives. Sicket DreamTeam! Dessutom åkte alla tomtarna upp idag med! Nu är julkänslan på topp och den här mamman har myst järnet idag! Nu kan julen komma! Jag är redo! Resten skiter jag i! Tack ungar, för en supermysig dag!
 
 

RSS 2.0