Äntligen jul

Den här senaste veckan har inte riktigt blivit som jag hade planerat den. Jag är en jäkel på att planera... Svårare att få d o funka i praktiken. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. 
 
Glädjen i tisdags när man kommer hem efter en ledig dag med shopping på stan... Man är färdig med alla julklapparna! Allt är inhandlat! Listan heeeelt avbockad. Nu kan man jobba i godan ro fram till den 23:e och sen njuta av en fröjdefull jul. Jag hinner hem och får reda på att en julklapp är missad. shit. Jaja, det löser sig väl. 
Nästa dag inser man att man har en hel del shopping till att göra till julafton. Akuthandlar allt sånt på lunch och efter jobb. Känslan sen när man inser att man inte har handlat tillräckligt.... Tiden börjar ta slut. Jimmie rycker in. Känslan sen när man inser att man har glömt att man måste ju ha mat HEMMA också fram till jul.... Jimmie rycker in. Hans sambo har uppenbarligen tappat greppet. Tur att man håller fokuset igång på jobbet i alla fall.... Ända tills chefen kommer under värsta rusningen den 23:e, knackar mig på axeln och säger "Jag tar över här nu, du ska nog gå o se vad dina hundar har gjort i fikarummet". Känslan. Magknipet som infinner sig. Fan. Har. Inte. Tid. Nu! Vad möts jag av? Kaffesump. Överallt. Bella har gått igenom allt som fanns i soppåsen och sett till att sprida det över fikarummet. När jag kom ut så kalasade hon på pepparkakor som hon hittat i en stängd plåtburk.... Hon fick sitta i bilen resten av dagen.
Tröttheten som infinner sig kvällen den 23:e när man inser att man har klarat den där dagen. Överlevt hela upploppet till julafton. Förståndet är tilltygat man i behåll. Nu är det jul, vare sig man vill eller inte. Tomten kommer idag vare sig jag är klar eller inte. 
 
Mitt i allt det här kaoset den senaste veckan skulle vi ju försöka hinna fira vårt tio-årsjubileum också, jag och Jimmie. God mat, lite rödvin, en lugn hemmakväll. Jag kollade på film till halv tolv och Jimmie somnade i soffan vid kvart i nio. 
 
Det är så skönt att den här veckan är över, att det äntligen är julafton, med allt vad hög ljudnivå och kaos det innebär. Nu lutar sig mamman i hushållet tillbaka, lägger fötterna på bordet, tar sitt morgonkaffe och njuter av barnaskrik och förväntningarna som finns i luften. 
 
God jul allihop!

Supermorsan

Den här supermorsan har ibland inga gränser.
 
Det blev en skön myssöndag med bad på Klitterbadet. På hemvägen blev det McDonald´s... den här veckan också... till Caspers stora förtjusning. Men jag kan ju inte baaara ha mysdag, jag måste ju vara lite effektiv också. Så direkt efter Tildas middagslur tryckte jag in barnen i bilen igen och drog till Varberg för att fixa julklapp. Mellanmålet fick barnen så snäll äta i bilen...
 
Ja nu sätter den igång på allvar. Julveckan. Det är nu allt måste klaffa. Det är den här veckan allt ska hinnas med, förberedas, allt för att den 24:e ska bli så vansinnigt fantastisk och rolig. Började planera jobbveckan igårkväll när jag skulle sova. Så gör lixom jag... börjar ladda när jag ska koppla av o sova ;p Ställde klockan på halv åtta och la mig sen för att fortsätta planera. Man är som mest skarptänkt när man ligger med huvudet på kudden på kvälle... hm... tja... i alla fall. Halv åtta ringde klockan och jag snoozade som vanligt. Hjärnan börjar planera igen. Inser då att jag ställt klockan lite tokigt. På något sätt ska jag reda ut att göra mig i ordning, göra barnen i ordning, få i alla frukost och ta oss till dagis på mindre än en timme.... hur tänkte jag där?? 
 
Far upp ur sängen, får med båda barnen ner, klär på dom, klär på mig, spacklar nyllet med blixtens hastighet och slänger fram frukosten med en jonglörs skicklighet. Lyckas till o me få lite mysfaktor och tänder ljusen. Gulligt. Sen vräker supermorsan bort skitiga tallrikar igen, borstar tänderna på mig o barnen så tandkrämsskummet skvätter likt vattenmelonen Långben försöker äta varje jul på deras husvagnssemester. Båda barnen får på sig ytterkläder och med Tilda under armen och bilnycklen i andra handen rusar vi ut och hoppar in i bilen. Väl på dagisets parkeringsplats nyser Casper så två långa "skosnören" hänger ur näsan på han. Äh, vi torkar det inne  på dagis. Nej fan, kan ju inte låta han gå in sån. Rotar runt i mina fickor. Den här jackan har minst hundra fickor och jag hittar allt från bindor och plånbok till kvitton och läppsyl men inget papper. Va fan, det ligger nästan alltid nåt på golvet i bilen. Rotar runt bland skräpet. Inget papper där. Tittar under Tildas stol. Jajjemen, där låg ett... hm... tja... det var ju inget nytt papper direkt men det fick bannemig duga. Supermorsan är igång igen.
 
Jajja, barnen kom till dagis och jag kom i tid till jobbet. Kampanjvaror åkte väck och fram åkte julskyltningen istället. Julveckan - bring it on!

Telefonsnack

Den stora hemligheten med att hålla Tilda från att göra massa dumheter är att heeeela tiden aktivera henne och vara me. Det funkar lixom inte att sitta o dricka kaffe några längre stunder, då börjar hon göra en massa hyss, allt hon vet att hon inte får göra, det ska göras när man dricker kaffe, pratar i telefon, diskar eller lagar mat. Men ibland måste man lixom göra de här små detaljerna i livet. Som idag.... I dag ringde jag Telia. Alla vet hur lång tid det kan ta... Det går ju bra så länge man väntar i kön, då kan man ju aktivera barn samtidigt. Värre är det när dom sen svarar o ska försöka ge en något disträ och halvt om halvt hjärndöd småbarnsmamma support....
 
"Om du tittar på ditt modem, va är det för märke??" Ut genom grinden, låser den, rusar upp för trappan, kollar märket, rabblar det och ner igen för att låsa grinden igen som Casper har öppnat.
 
"Om du tittar på sladdarna, sitter den och den i där och där" Fan, genom grinden igen, upp, kollar färger, japp allt e rätt. 
 
"Om du drar ut den funkar telefonen då?" Fan, drar ut sladden, springer ner, hämtar telefonen, plockar ut trasan ut Tildas mun, genom grinden och upp igen. Nej, den funkar inte.
 
"Om du kopplar basens sladd dit och dit, händer nåt då?" Faaaan. Ner igen, kopplar loss basen, lyckas trassla ut sladdarna ur blomman, sliter med mig basen, genom grinden "MAMMMAAAAAA, tissssaaaaaa!!" Kissa i blöjjan då!, Upp med basen till modemet, kopplar och kopplar, nej det händer inget. Ett skrik på nedervåningen får mig att springa ner igen för att ge Tilda en åthutning samtidigt som jag lyssnar till  mina supportalternativ.... lite lätt disträ.... Samtalet avslutades utan att jag var ett dugg klokare, bara svettig och irriterad. Joggingturen i eftermiddag känns rätt överflödig....

Motiverad

Tänkte sprungit en sväng idag men den hårda blåsten tryckte bort det sista som fanns kvar av min motivation för dagen. Istället blev det en powerwalk med två av jyckarna. Då blåstes skallen rent ordentligt och min motivation för träningen började vakna igen. Viljan att få kontroll på mitt matintag kom fram igen. Viljan att sätta upp mål med min träning kom fram och en plan började ta form i huvet. Mitt första delmål är 10km på 50 min när jag springer ensam. Har klarat det med draghjälp, nu ska det gå utan den hjälpen. Men jag behöver tydliga träningspass då för att hålla fokus och motivation upp. Så, träningsidioter, nu behöver jag er. Jag behöver tips, ide´er, förslag och pushar från er. Bra tips på träningskalender kombinerad med matintag? Bra tips på träningsupplägg? Bra tips på sidor med träningsprogram? Bra tips på hur man ska tänka om intervall- och distanspass? Bra tips på korta, intensiva styrkepass som kan göras utan redskap i naturen?
 
Kom igen nu! Hjälp mig med motivationen och bomba mig med förslag! Skriv här, skriv på fb eller till min mail [email protected]

RSS 2.0