Student

Så kom helgen då vi skulle bege oss iväg till Dalarna för att fira min stora lillebrors student. Vi packar in ungarna halv fem i bilen. Det brukar vara fantastiskt bra, dom sover lixom fram till typ Alingsås. Men nu lyste ju morgonsolen.... "Sov nu en stund till, det är fortfarande natten" Min smarta dotter säger helt sonika "Nej, mamma, det är inte natten. Solen lyser!" Barnen sov inte en blund på hela resan. 
 
Väl uppe planerade vi vad som skulle förberedas. Portal skulle göras, ballonger blåsas, mat fixas fram och jag just det, vi ska ha champagnefrukost imorgon klockan 07.00 för 14 st.... Eeeeh vaa???? Något jag helt missat men absolut inte ville smita från. Bara att gå och lägga sig i tid. Så vi började med förberedelserna för frukosten typ 24.00..... Vi la oss 01.30..... Tilda vaknade 05.30.... skjut mig.... låg och drog mig till 05.55 sen var det bara att ge upp och gå upp och börja förbereda för de lyckliga studenterna. 
 
 
 
Sol, värme, frukost, champagne. Kunde dagen börja bättre?? Vi såg till att ludda till det i huvudet på oss i kökspersonalen och snyltade så klart på champagnen som blev över <----- läs öppnade en extra flaska OM någon mer student ville ha ;)
 
 
 
Iväg med studenterna, portalen började fixas, ballonger blåstes. Gick iväg till kyrkan för att se när studenten fick sitt betyg och fick sätta på sig sin hatt. Tebax hem, duscha, göra sig i ordning, hjälpa till så gott det gick med köksgörat och sen ge sig iväg för att se när Viktor sprang ut. Kommer på att vi glömt plakatet!! Sprang tebax (i högklackat), hämtade plakatet och sen tog vi oss till den gryta (solen blakade på inne på en innergård) där studenterna sprang ut. Stolt storasyster fick naturligtvis tårar i ögonen när jag fick världens goaste och längsta kram av min store lillebror.
 
 
 
Sen gick vi till torget, fick se alla studenterna snigla sig förbi på sina släp. Tebax hem, fixa med det sista. Gästerna kom. Studenten kom. Mat intogs. Nu gick luften ur mig. Trött dotter slog sig, vi gick in och mysade lite och både jag och dotter somnade i fåtöljen. En kvart senare hade jag rensat skallen och kunde uppta kvällens festligheter. Min medicin för att klarna huvet var en kvarts sömn. Den något galna studenten hoppade i poolen. Skönt? Tror inte det. Tänk dig vatten direkt ur trädgårdsslangen, den kylan, SÅ kallt var det, möjligtvis några grader mer på ytan då solen varit framme hela dagen..... 
 
 
Ännu en sen kväll. Ännu en morgon som dottern vaknade okristligt tidigt. Ännu en solig och helt fantastisk dag.
 
Tack familjen Wahrenberg i Leksand för en fantastiskt rolig helg!
 
Grattis igen Viktor till din student! Är så stolt över dig som bara en storasyster kan vara! 
 
 

RSS 2.0