Halleluja!!!

Chansade, drog i väg till gymmet när Tilda var mätt o nöjd. Hon sov hela tiden!! Och jag SVETTADES hela tiden!! UNDERBART!!! Helhög på alla endorfiner nu! Benen skakar när jag ska ner för trappan! Ljuvligt!


Jag har bestämt mig

Det blir en liten joggingtur på fredag. Ska bli riktigt skönt! Körde ett lite hårdare pass till dvd:n idag och det gick bra så jag vågar mig allt på en liten tur! Nästa gång jag är på bvc ska jag passa på att väga mig. Samma dag mäter jag mig och sen är jag igång!. I alla fall lite lugnt, sätter fart på riktigt gör jag när efterkontrollen på mvc visar grönt ljus! Det kliar i kroppen nu!


jobbigt

Ja det är lite jobbigt i Lovas huve nu. Försöker göra det så tydligt som möjligt men det är inte lätt. Hon är fantastiskt duktig på att sätta sig ner och fråga mig i mycke nu. Klureriet är att ta ur henne det när utställningskopplet åker på. Att inte dutta ner ändan i marken då är inte lätt. Men vi har bara tränat några få gånger, det kommer nog snart. På fredag bryter vi nog av med ett litet spår, det är ju mycke roligare!


hmm...

Funderar på att ge mig själv en liten löparrunda i födelsedagspresent.... tror det får bli en liten en... typ komleryd runt eller nåt.... hmmm


Utlovade bilder



Lilla familijen



Lycklig Bella



Mycket skeptisk Lova



En överlycklig Casper


Strandkväll

En härlig kväll på stranden blev det. Föräldrarna packade in både barn och hundar, parasoll, mat och handdukar. Casper var överlycklig för sin stora sandlåda, Bella lycklig för lektid med sin husse, Lova något skeptisk till vattnet men tittade gärna på, Tilda nöjd med lite svalka och föräldrarna njöt av att alla var nöjda. Ända tills amningspsykosen gjorde sig påmind när jag skulle sätta fram maten. Inga bestick och inga tallrikar... suck... Vi fick packa ihop oss och äta hemma... måtte den här psykosen lätta snart! Men mysigt hade vi! Bilder läggs upp i morgon om jag hinner ;)


Telefonnisse

Mindre pigga föräldrar bestämde sig för att ligga kvar lite längre i sängen idag. Casper fick så snällt roa sig själv. Det gjorde han genom att "ringa" momo, tita, fafa, Mia och Mandi och hade långa trevliga samtal med allihop genom dom klossar som fick agera telefoner. Han berättade då också för alla att han minsann hade sett en haje, hopp hopp. Låg och lyssnade med ett leende på läpparna, det gjorde helt klart det mycke lättare att ta sig ur sängen, 5 timmar efter att jag fick lagt huvet på kudden efter våra nattliga äventyr...


Nattliga aktiviteter...

...fri tolkning... nä skoja. Medan många Svenssons satt o kollade på när Loreen tog hem schlagerfinalen så körde jag 4 smått onyktra jägare ut i skogen. Dom skulle hjälpa en helt nykter jaktkamrat att dra fram en galt han hade skjutit... Fantastiskt entusiastiska jaktkamrater gick ut med dragsele i ena näven och en öl i andra näven rätt ut i skogen för att hjälpa sin nödställde kamrat. Hysteriskt roligt! Inte alla som tillbringar sina nätter på det viset...


mhm...

Nu blir jag lite retad här hemma. Har bestämt mig för att de söta valkarna och extra kilona som är kvar är överflödigt skinn... tränar ju till min lilla dvd för att börja få ordning på det... Jimmie tyckte detta var fantastiskt roligt, att jag ansåg att det var skinn... så när han skulle åka iväg till Ullared blev hejdå-frasen: du kan ju passa på att träna skinnet nu älskling.... haha kul.... från 4:e juni sätter jag igång på allvar med träningen. Då ska här mätas, vägas, ätas bra och tränas för fullt! Då ska "skinnet" få en riktig motståndare!


På promenad

Det är härligt att ta en tidig promenad med barn och hundar. Casper förvånade mig idag. Vi var på väg hem när en hare skuttade så lugnt o fint ute på vallen. Visade Casper och sa "titta, ser du haren? hopp hopp hopp". Han svarar förtjust "hopp, hopp, hopp!" "Ja precis Casper! En hare är det! Kan du säga hare?" "Hare!" ?????? Han försöker ALDRIG säga ett ord man ber honom om, men tjohej, idag gjorde han det! Detta skulle han minsann berätta för pappa. Enligt mig så fick han göra det när pappa kommer hem i eftermiddag. Men tjatet slutade inte. Det var bara till att ringa pappa och förklara; hopp hopp, hare!


För tidigt

Jag måste säga att jag plockar hellre upp skit från valpen än från min tre-åring. Speciellt när det har hamnat på en matta... kvart över sju på morgonen....


Lilla Estelle

Ja, så var lilla prinsessan döpt. Jag kan lixom inte riktigt sluta undra om deras liv är som en annan småbarnsförälders liv... bara titta på kronprinsessans klänning, inte riktigt amningsvänlig... kanske hon kör med ersättning precis som en annan gjorde... Eller hon kanske är rädd om formen på tuttarna så hon har en "amko" någonstans... var hon också nervös över hur hennes lilla bebis skulle "sköta sig" i kyrkan? Tack o lov var ju den lilla prinsessans uppförande exemplariskt, både under dopcermoni och efteråt, enligt tidningarna i alla fall. Kan undra om kronprinsessan slängde av sig sin fina klänning och drog på mjukisbyxor och slapp t-shirt när mottagningen var över, slängde sig ner i en fåtölj framför tv:n och bara mös med sin tös med fötterna i högt läge. Så gjorde jag i alla fall. Då borde ju även kronprinsessan gjort så, hon är ju också mänsklig, eller?


värme!

Ja nu har min älskade värme kommit! Sitter för tillfället i soffan och börjar så sakteliga smälta och lixom rinna iväg, ryggen sitter fast i soffan när man ska resa sig. Jobbigt? så klart! Men förmiddagen har varit underbar med promenad och sen hjälpte Casper mig att tvätta bilen. Eftermiddagen kommer att bestå av fika hos Anna med barn så det blir lek för tre av barnen medan jag och anna sitter o ammar o tjötar skit ;)


Nu så!

Jag har avancerat! Ifrån att traggla plankan så fick jag äntligen satt i min tränings-dvd och körde ett kort lätt pass med mage och rygg. Lämnade Casper på dagis med vovvar och Tilda i släptåg. Tog en omväg hem då lilla snuttan sov så gott i vagnen. Så när jag kom hem såg jag min chans till att köra igång dvd:n. Ensam hemma, ingen som tittar, nu kör vi! Kändes jättebra. Har lovat mig själv att köra den lätta, korta träningsfilmen hela veckan och INTE gå upp på mer avancerad nivå även om det retar mig till tusen. Men förnuftet pratar lite högre än egot denna gången. Får se hur länge det håller i sig ;)


Härligt!

Vilken underbar dag det blev! Lite powerwalk med hundarna och sen iväg o handla en sväng så vi kunde göra paj till gästerna. På eftermiddagen kom Becka och Sander hit. Sander och Casper lekte i trädgården medan vi "vuxna" satt o tjötade skit på picknickmattan på gräset. Vi intog saft, kaffe och rabarberpaj medan hundarna solade. Helt underbart var det och lite härligt skitsnack blev det.... i ordets alla bemärkelser ;) Skönt om värmen stannar så man kan vara ute mycke! Det går ju även bra o amma ute me utan att vara rädd för stockning! Härligt! NJUTER!!!


Mycke man vill...

... inte allt man hinner med. Vi tänkte åkt ner till Bilmånssons invigning av nya lokaler idag och titta på Cicci o Totte, eller va heter dom? Hon som buktalar med apan. Kul för Casper tänkte vi. Det tar vi direkt på förmiddagen. Tyvärr låg det på eftermiddagen naturligtvis och det bestämdes igår att lite folk kommer på kaffe då. Så den planeringen sprack. Istället ska vi försöka hinna me hundar, bilar, trädgård och annat smått o gott på förmiddagen. Hinns det inte med så har man ju en hel vecka framför sig att försöka få något gjort. Ska ju bli rena sommarvädret i veckan! Härligt!! ÄNTLIGEN!!! Nu kommer MIN årstid!


Reducerad planering

Ja, att jag inte skulle få gjort allt som jag ville göra förstod jag ju. Typ halverade listan när realisten i mig kom fram. Spår med Lova blev det i alla fall! I medvind, två vinklar. Tösen har mäkta problem vid vinklarna, men får hon gott om tid på sig så reder hon ut det. Än så länge har jag ju även hyffsad koll på hur jag har lagt spåret så minsta lilla tecken hon visar till att vara på så följer jag med så vi kan arbeta upp självförtroendet i spåret.

En powerwalk blev det medan spåret låg till sig och tvätten har blivit upphängd men mer än så på listan kommer inte att avverkas. Nu ska hela familjen badas och duschas, det tar sin lilla tid,  för att sedan åka iväg en sväng.


Idag...

..hade jag velat få lagt ett spår till Lova, tvättat bilen, rensat det sista i gångarna och även i landen, tvättat rutor insidan på bilen, gått med hunarna och hängt ut tvätt. Kan undra hur mycke av detta jag får gjort....


Underskattad träning

Kom ut på en härlig powerwalk i förmiddags med barn och hundar. Sotared runt blev det och till Caspers förtjusning hade de äntligen släppt ut korna. När vi kom tillbaka såg jag min chans till att få rensat lite i grusgångarna. Laddad till tusen hamnar barn och hundar i trädgården i inhägnat område, själv tog jag krattan i högsta hugg och började rafsa runt i gruset. Helt klart en bortglömd träningsmetod. Kände hur hela överkroppen fick kämpa! GÖTT!! Roligare än plankan i alla fall. Men snart blir det ett mag- o ryggpass på träningsdvd när casper är på dagis!


Fafa!!

Ja idag fick vi åkt till Caspers stora favorit. Fafa! Han tjöt av förtjusning och kunde inte stå still när vi klämde ur oss att vi skulle åka till famo o fafa. En god fika och en stadig lunch senare sover han gott i sin egen säng. Nöjd me förmiddagen då han fick titta på Rorry hos sin älskade fafa.


Va hände??

Varje dag de senaste två veckorna när Casper skulle till dagis 08.00 så har jag känt mig superstressad. Jag har oroat mig MASSOR över hur jag ska hantera allting själv sen när Jimmie börjar jobba. Svaret fick jag idag. Ser jag bara till att få ammat Tilda (ja, det blir nog Tilda) tidigt i sängen så sover hon sig igenom våra morgonrutiner! Jag hann till o med GÅ till dagis med barn och hundar! Skitbra! Två flugor på smällen!


Igång me spår igen

Ja, Lova har fått vila från spår nu rätt så länge i o me vårt nya tillskott i familjen. Men idag var det dags. Tänkte anamma ett tips jag fått att köra två spår, det första för att få poletten att trilla ner igen. Detta var något Lova inte riktigt orkade. Det var inte hennes grej att köra på detta viset. När jag såg hur hon tog första spåret så insåg jag att donnan inte heller behöver två spår. Hon tycker det är skitkul att spåra och hade inte alls svårt för att komma ihåg, trots uppehåll! Sen går det säkert lättare att få ner nosen när hennes matte kravlar sig ur amningspsykosen och lägger spåret i medvind.... *suck* Jaja, donnan är ett ämne och klarade det galant ändå. Mer problem i andra spåret då tröttheten kom över henne... Så ett spår får det bli och i rätt vind!! Tror du att du kan komma ihåg det nu lilla Terese??


Sovmorgon? HA!

Jag brukar få ligga lite längre när Casper inte ska på dagis. Han reder ju sig själv rätt så länge på morgonen, leker lite, vilar lite osv. Hörde hur Jimmie gick ut vid sex, då kom Casper upp, satte han på pottan, hör lillan vakna, hämtar henne och ammar henne i sängen. Allt frid och fröjd. Ligger o slumrar. Casper går upp. Leker lite. Lillan äter färdigt och jag låter henne ligga kvar o sova hos mig, mysigt. "Oj, blä, oj" ... Bådar inte gott... Kikar på Casper. Då står han med blöjjan vid knäna och den är full med nr två som nu har spridit sig till ben och händer.... *suck* Slut på sovmorgonen. Ner i duschen med sonen. Nu är han ren, går utan blöjja, hundarna kissade. Nu ska jag belöna mig själv genom att läsa lite bok innan det är dags för frukost... Läser Keplers "Eldvittnet" Är redan fast efter 20 sidor....


Äntligen träning

Ja, äntligen fick jag lite tid till att träna den lilla fyrbenta. Det blev lite följ i koppel med ett "sitt" när vi stannade. Hon var strålande duktig både i cirkel och i en åtta på att följa intill efter ett par korrigeringar så hon visste vad som förväntades av henne. Ännu bättre blev det när polisen började skjuta på skjutbanan intill. Skotträning under vår positiva träning var fantastiskt bra! Det blev även lite inkallning. Var damen har lärt sig "stanna" vet jag inte men det gick över förväntan! Och själva inkallningen var jättekul! Inget sitt vid sidan ännu, än så länge räckte det att hon kom överlycklig ;) Insåg även att jag behöver låna ett utsällningskoppel av lilla mor om jag ska lära Lova att stå när vi stannar. Det är ju inget jag vill ha i den vanliga träningen så jag måste ha ett litet skiljetecken för damen. Sele på = nos i backen. Retriverkoppel på = promenad och allmän träning. Utsällningskoppel på = snyggträning. Nu kör vi!


Anmäld!

The point of no return.... Är nu anmäld till...

GÖTEBORGSVARVET 2013!!


I HAD a dream...

Dop idag för lilla Freja. Hade värsta bästa planen i huvet över hur jag skulle få ihop och klara av förmiddagen och vara på dop 13.00 PIP!

vanlig text = planen kursivt = real life...

upp vanlig tid, frukost, amma lillan....
 so far so good

bada lillan, amma, söva henne...
hon älskar att bada så det var inga problem, även mat älskar hon. Hon ville dock inte sova men låg nöjd i soffan

bada casper medan jag rakar benen i godan ro då lillan sover, kanske med lite go musik på spotify igång. Sen duschar ja o sminkar mig, allt medan Casper badar nöjt och lillan sover....
Går in för att städa ur badkaret efter lillan. Casper är på väg i flera gånger under tiden. Får hindrat han. Till slut är hans bad färdigt. Lillan skriker, in med nappen, hämtar handdukar, sätter i nappen igen, sätter raklödder på benen, mer skrik, hinner inte riktigt göra rakningen ordentligt, det får bli som det blir. Rusar ut med raklödderssträngar på benen och armhålorna för att plugga in nappen igen. Hoppar in i duschen och duschar med rekordfart. Ut ur duschen, "a tissa", upp ur badet med casper så han får kissa. Ner me han igen, jag skulle ju sminka mig. Hinner lägga lite concealer, tittar efter casper, då står han i duschen, anser att han har badat klart, jaha. Duschar av honom, på med kalsong och morgonrock, plugga in napp på lillan, sminkar mig färdigt, fixar håret...

Jag går lugnt upp och provar igenom lite kläder för att se vad som sitter bäst på min för tillfället konstiga kropp. Tar med mig barnens kläder+ombyten ner. Fixar lite mat och sätter sedan på dom deras finkläder för att vara färdiga att åka klockan 12.
Rusar upp för trappan redan svettig, sliter fram plagg jag vet kommer passa, provar lite snabbt, japp, passar, borde strykas, skit i det. Springer ner för trappan igen utan att ha satt på mig kläderna. Vis av erfarenheter vet jag att mina kläder ska inte åka på förrän precis innan avfärd om jag vill komma fram ren. Får springa upp för trappan igen för att få med mig barnens kläder. Springer ner till källaren för viss komplettering. Upp igen. Kollar klockan. Halv tolv! Slänger in lite lasagne i mikron, hojtar in Casper till bordet, serverar, hämtar lillan, serverar henne. Får gå in o tvätta Casper med lillan vid bröstet. När hon väl har ätit färdigt rusar jag iväg för att hämta Caspers kläder. På med dom. Hämtar lillans kläder, byter blöja, på med kläder, packar skötväska, på med mina kläder. Nu drar vi! Färdigklädda och på väg ut kommer jag på att hm, doppresenterna kan va bra o få med sig, Jimmie hämtar och vi drar iväg. Lite senare än tänkt men vi hann! Trots en totalt sönderspräckt drömplan kom vi i tid...

Plåsterlapp

Japp, jag har en levande plåsterlapp här hemma. Gulligt till en början med en valp som tyr sig till en. Nu har det kommit till den punkt då jag får dra en linje. Damen måste lära sig visa respekt. vi får även hjälpa Bella lite grann då hon är lite seg i kolan och inte säger till själv. Även där får damen börja visa respekt. Stackars Bella går nu med ruvor i öronen.... Så respekt-skolan har nu börjat!


Så sugen...

... på att sätta igång med träningen nu! Men lite mer rutiner behöver tränas in här hemma först. Plus att kroppen så snällt får läka ihop lite till. Ska börja fila på ett litet gymprogram nu. Har insett att jag inte har råd med en PT nu. Får så snällt vänta. Under tiden kör jag på själv. Lite kunskaper har jag ju fått och jag vet vilken typ av övningar jag gillar och har nytta av så nu ska vi snickra ihop ett litet program...

Kollade igenom vilka lopp jag vill springa i sommar. Det blev sex stycken under juli, aug, sep. Vi får se vilka som är praktiskt möjliga att genomföra med barnvakter osv. Men drömma kan man ju... Ett lopp är redan spikat.
Göteborgsvarvet 2013...


Mammalyx

Har faktiskt unnat mig lite grann idag. Var på Fynda och gick in till studio9 för att spåna in ett fint nagellack. Det blev tre... extrapris o allt! + lite utsmyckning till naglarna.



För er som bryr er; från vänster 292 St Germain, 6 Osaka, 29 Glasgow. Alla från Mavala.

Kände när jag gick därifrån att det är så himla mycke grejjer som står på min önskelista nu; en hundförarjacka från engelson, blommor till trappan, gps-klocka till löpturen, nya sportbh:s, nya löpartights, en trädgårdsmästare, en städerska, en chafför eller varför inte en som jag kan skicka iväg på diverse ärenden medan jag högtidligt sitter i soffan med fötterna på bordet och ammar. Ja ni hör ju... det är bara till att börja spara...


"God"morgon

Tio i sju kommer Casper in. Han går på pottan o kommer o myser i sängen. Hör hur lillan börjar vakna i sin säng. Vi ligger o myser en stund i min säng. Sen vaknar lillan på allvar. Upp, kissa, byta på lillan, på med nya kläder på henne, fram med frukost medan lillan är förbannad, brer macka, häller upp yoghurt *skrik skrik i bakgrunden*, serverar Casper, lägger damen till bröstet, får själv i mig lite frukost, färdigätet, med lillan kvar vid bröstet går vi o tvättar Casper, lillan äter färdigt, Casper o Jimmie åker till dagis, hundarna får frukost o åker ut i trädgården, röjjer snabbt i köket *puh*. Morgonbestyren är nu över, lillan ligger till bröstet igen o då inser jag att jag har glömt någon i morgonens kaos. Mig själv. Det känner jag på lukten och jag ser det på vilka kläder jag fortfarande bär... Luktar sur mjölk och svett där jag sitter i min pyjamas.... Hinner nog få bukt på det tills bvc kommer hit... eller??


Motiverad

Det riktigt kliar i kroppen. Den vill verkligen komma igång med riktig svettig träning. Får hålla mig i tyglarna ett antal veckor till. Kör lite planka och andnings- och knipövningar än så länge. Var inne på min gamla blogg och kikade på maj månad förra året. Det var mycke träning då. Jag slog mitt personbästa på Vårruset och så sprang jag ju Gbg-varvet i slutet på maj. Var så roligt och inspirerande att läsa om min glädje över träningen och förväntningarna på loppet osv osv. Vill komma igång igen! NU! När jag väl sätter igång kommer det att uppdateras med mätningar och vägningar här på bloggen. Det kommer att skrivas om joggingturer och gymbesök. Läääängtar....

Nya erfarenheter

Lägger till nya saker till mina "mammaskills" varje dag. Numera kan jag amma medan jag går omkring. Så jag kan både laga mat och hjälpa Casper på toaletten medan jag håller lillasyster med mat...Bragd till mig!


skitsnack

Ja, har ni ingen bajshumor så hoppa till ett annat inlägg...

Vi har skojat om att jag aldrig får hålla mig fräsch mer än en minut efter att jag har duschat. Oftast så är det då mjölkdroppar och sånt kladd som kommer på nya byxor, linnen och bh:ar. Tog en dusch idag medan BÅDA barnen sov. Nu ska det väl mycke till att jag ska bli nerkladdad. Gick ner i källaren för att slänga in gårdagens kläder från bajskatastrofen. Inser då att dagis har inte ens sköljt av hans kläder... hela korven ligger lixom kvar i kalsongerna... lite hopknycklad efter transporten i påsen osv. fan.... Ställer mig vid källarduschen och försöker då att spola av kläderna. Detta med armarna lååångt från resten av kroppen för att det inte ska stänka någonting på min fräscha outfit. Klarar mig faktiskt från diverse stänk. Nöjd med mig själv får jag igång maskinen. VÄcker sedan minsta barnet för att förbereda henne för en utflykt med ny blöja och mer mat. På skötbordet inser hon att hon behöver lätta på trycket. Först nr 1. Hoppar smidigt undan. HAHA!! Klarade mig igen! Sen tycker hon nr 2 behövs. Även detta hoppar jag vigt undan, tackar Gud för att han har tagit bort det mesta av min mage väldigt fort. Ställer mig tillrätta igen och då inser jag, fan, ungen är inte klar.... för sent.... jaha....


Nu..

..är damen på g igen. Ett envist ammande från lillan och pumpande för resten av slanten har hävt den värsta stockningen och tagit bort febern. Vi kämpar vidare idag. Det blir även en del tvättande idag. Det är inte bara lillan som ordnar med bajskatastrofer här hemma. Det sköter även storebror men då på dagis. Tyvärr servar dom inte med att tvätta kläderna där också ;)


jaha

där satt sista spiken i lådan. Mjölkstockning. Man får se det positivt. Nu kan det bara bli bättre... eller???


Motstridiga känslor..

Står och tittar på min tös som sover gott. Brösten spänner. Fasen, ska jag väcka henne? Det känns som om tuttarna snart exploderar. Det har dom i o för sig på sätt o vis redan gjort... såriga är dom i alla fall... Det hade varit gött o bli av med trycket.... Men det gör ju så jäkla ont att lägga henne till bröstet nu... Pest eller kolera? Mammans dagliga beslut är svååååra!


Första...

...träningspasset, utöver mina knip- och andningsövningar, är avklarat. Det blev, håll i er nu, 3x30 sek knästående planka! Så idag har jag alltså tränat i en och en halv minut! Passa er, nu är jag på gång!


Jisses

Hela familjen låg länge idag. Till o me Casper hade tålamodet att vänta till halv nio! Lillasyster sover fortfarande och pappa mornar sig medan jag ska fixa lite frukost nu. Behövde verkligen den här sovmorgonen! Kan inte komma ihåg när det hände senast...


Kisskatastrofer

Måste vara något på tok med urinblåsan hos både fyrbenta och tvåbenta. 4 olyckor inomhus idag, 3 från liten fyrbent och 1 från liten tvåbent. Kan inte fatta hur denna lilla jycke kan kissa så stora pölar så många gånger om dagen, jag menar hon kissar ju varje gång vi är ute me! Men hon dricker väl mer nu pga värmen... Men man känner sig lite otillräcklig när båda dom som pottränas glöms bort och tvingas sätta sig på golvet.... nu är även hushållspappret slut... suck.... Revansh i morgon!


God morgon!

Barn nr 2 fick mat vid sex, barn nr 1 kom in och mysade vid halv sju. Mamma och barn nr 1 stiger upp, barn nr 2 snusar gott kvar i mammas säng. Barn nr 1, mamma och hundar har nu fått frukost i sig, alla har kissat och gjort morgonskiten, köket är i ordning, tvätten upphängd. Nu väntar vi på att barn nr 2 ska vakna så hon också kan få lite frukost, kissa, göra morgonskiten, få kläder på sig SEN kan vi alla gå ut o gå en liten sväng! En mammas vardag....


Nu vet jag...

...lite mer om mina gränser. Vi var ju ute o gick igår. Inga problem. Tappade lite blodsocker och lärde mig då att det blir frukt med ut på promenaderna hädanefter. Jimmie skulle iväg en sväng på förmiddagen idag. Jag, motiverad att få in rutiner, ser till att tajma amning o dyl för att sedan ge mig ut på promenad med två hundar och två barn och två frukter. Frukterna intogs rätt så omgående av mig och casper. Lite av en prövning att klara två hundar i koppel, syskonvagn och äta äpple samtidigt... Det gick och promenaden flöt på bra. Väl hemma känner jag att den del av kroppen som blev mest utsatt under förlossning började bli ordentligt öm... behöver sätta mig ner... mat måste dock fram på bordet. Slänger fram mat, vi äter, jag får frossa och magknip plus att det ömmar en hel del på känsliga delar.. Nu sover Casper och jag ligger nerbäddad med tjock tröja, filt, vetekudde över pattarna och benen tätt ihop. Får nog planera lite bättre i morgon....


Nu så...

Nu har hon satt igång med träningen. Det lilla man nu kan göra som nyförlöst. Kosten jobbar vi på, helt klart. Äter redan bättre än innan förlossningen. Försöker även tänka på det dom sa om vad som får igång mina blodvärden igen. Förlorade ju en del blod så det måste vi bygga upp igen och då ska man tänka på vissa grejjer om vad man äter o så....

Träningen också ja. Knipövningarna görs ett antal gånger varje dag. Jobbar även med att få igång mina magmuskler genom andningsövningar a la Olga från Biggest Loser. Idag blev det även en skön promenad. Ingen rask sådan men ändå en runda på runt 45 min. Hejja mig! Nu kör vi!!


Rosaskimrande helvete

Ja så är livet verkligen när man har bebis och treåring hemma. Ena stunden gråter man av lycka (hormoner) nästa stund av frustration. Det är lixom inte bara en dans på rosor. De flesta vet vad jag pratar om, andra fattar inte något av det eller så tycker dom helt enkelt att man inte ska prata om det. Man ska vara tyst om såriga bröstvårtor som gör att man våndas varje gång man ska amma, bristningar som gör att man är mer lik en sebra än en antilop i huden, jobbiga nätter som ger fantastisk färg på ringarna under ögonen, hemorojder som tagit långtidsparkeringen i röven och lukten av sur mjölk som konstant omger en trots dusch och klädbyten. Allt detta gör att man ibland bara vill slita i sitt nu väldigt trista, torra hår, stänga dörren om sig och bara gråta en stund. Men så glimtar det här rosaskimrande förbi som väger upp allt. Casper som sträcker sig efter lillasyster, vill hålla henne och mysa med henne, de fantastiska ögonen på lillasyster när hon kikar på en under hennes vakna stunder, lukten av henne (inte bajsdoften, bebisdoften) och när man ser den där blicken i pappas ögon, blicken som lyser av glädje och kärlek...


RSS 2.0