Mässdagar, kräksjuka och bilkrångel

Nu var det så äntligen dags för MyDog-mässa igen och jag hade ju naturligtvis anmält mig som hjälpreda även detta året till PureNaturals och ArkenZoos mässbås. Jag skulle vara upp redan dagen innan och bygga monter så jag hade siktet inställt på att vara på plats klockan åtta på onsdagsmorgonen. Startar igång bilen som stått stilla hemma en vecka och ser att oljelampan lyser. Fasen me. Stannar till utmed vägen och då slocknar lampan. Gött. Men jag tänker att jag slänger i lite extra olja i alla fall så fort jag lämnat barnen. Lämnar ungarna och far tillbaka hem för att fylla på. När jag väl fick gjort det i becksvartet på morgonkvisten startade jag igen och började styra mot göteborg. Ringer sambon i samma veva som jag kör på motorvägen för att beklaga mig lite och påminna han om att leta upp Tildas kängor. Precis när jag skulle börja beklaga mig så tänds lampjäklen igen. Det är ju bara inte möjligt! På Jimmies order fick jag kört av på nästa avfart och parkerat bilen. Jimmie kom dit och körde hem mig så jag kunde ta hans bil upp till Göteborg istället. Hans lilla bil..... i Göteborg.... Spännande....
 
Väl på mässplatsen så hade vi fått ett plockepinn av grejer som skulle sättas ihop.... utan ritning.... nu blev det så där spännande igen.... Men som de grymma tjejer vi är så löste vi problemet såklart och nöjda började vi plocka upp grejer. Då inser vi att fodret vi har fått aldrig kommer att räcka.... Nu blev det så där spännande igen.... Bara göra det bästa av situationen och försöka ragga fatt i mer foder. 
 
När vi väl var färdiga där så var det bara till att köra till hotellet om man hittade dit och då även hitta en parkering till Jimmie lille bil.... Nu blev det så där spännande igen.... Google Maps e bra grejer... Svänger in min lilla bil på en buss-parkering utanför hotellet, checkar in och ber även om en parkeringsplats bakom hotellet. "Slut" blev svaret... Eh va? Ja, jag skulle minsann få köra till Heden och parkera.... Nu blev det så där spännande igen... Lyckas lokalisera heden och ska sen hitta en parkering till den lille bilen. Parkering funnen! Nu ska bara bilen passa in i rutan med. Spänningen steg igen. Parkeringen gick bra och promenaden i friska luften tillbaka till hotellet var en liten stressupplösare. Nu fick det vara nog med spänning för ett par dagar! Åt lite god mat, tog mig en god öl och sjönk sen ner i sängen, trött och mosig efter ett 11-timmars arbetspass och adrenalinpåslag efter adrenalinpåslag.
 
Två mässdagar klarades av utan större problem och det var riktigt skönt att åka hem på fredagkvällen men oron fanns ändå där - grejjerna på mässan böjade verkligen ta slut. Hur skulle vi klara hela helgen? Lördagen var lugn och ungarna skulle iväg på ett sista julfirande i Okome på kvällen. Jag hade avsagt mig det jippot. Istället satt jag hemma i soffan i tystnaden med ett glas vin. inte ens tv:n var igång. Ljuvligt. Sen ringer telefonen. Tilda spyr..... Nu blev det så där spännande igen... Blir det magsjuka av detta så vi kommer ligga hela familjen i morgon eller? Barnen fick komma hem lite tidigare än beräknat och det blev en orolig natt. Jag for ändå iväg till mässan på morgonen för att jobba en sista dag där och sen montera ner allt. Fick ta Jimmies bil igen och han hade lovat att han hade sköljt ur den efter helgen jaktbravader.
 
Väl på mässan så kämpade vi oss igenom försäljningen med det sista vi hade. De goa tjejerna hade fått åka och hämta mer i en butik under lördagen för att vi överhuvudtaget skulle ha något att sälja på söndagen. Bedrövligt att det blev så lite tilldelat oss.... Men vi klarade hela dagen och vi packade ihop på sju röda sen skulle jag äntligen åka hem igen. Går ut till bilen och jag är faktiskt förvånad över att det inte stod en bil med blåljus vid den. Det såg bedrövligt ut runt bilen! Den hade tinat upp inne på Focushuset och det som inte hade gått att skölja ur hade börjat droppa ut längs bilen och ner på garagegolvet.... Vacker syn.... Hoppade in i bilen och körde raskt därifrån....
 
Ett veckoslut med mycket spänning men också mycket inspiration. Det är så häftigt när man träffar nya människor och blir inspirerad av dessa nya bekantskaper. Man vill ta med sig allt och använda sig av allt! Man blir även inspirerad att ta tag i andra saker i sitt liv och det har varit så svårt att bara vara ledig de här två dagarna. Istället för att göra alla hushållsbestyr jag borde göra så vankar jag rastlöst runt och vill ta tag i alla mina tankar samtidigt och göra allting NU! Men det är ju inte riktigt så det funkar. Det gäller att stolpa upp och bena ut var man ska börja och vart man vill hän. Nya mål är nu satta och nu ska vi ut i den härliga solen och spåra med min älskade Lova! Se nu till att hitta det som inspirerar DIG!

RSS 2.0