En dag utan måsten

Det har varit mycke nu. Jäkligt mycke faktiskt. Förra veckan hade lixom inga gränser på jobb, plugg, hushållssysslor, träning, hundpromenad och kalasförberedelser. För att inte känna sig stressad över den tidsbrist som infinner sig (ja dygnet har ju bara 24timmar och något smartskal har gjort så jag behöver sova 8 av dom!! Bedrövligt men bara o gilla läget) så gäller det att ha en tydlig lista och bara ta en sak i taget. Det finns ingen anledning att stressa upp sig över det som ska hinnas med i morgon. Idag är idag, en sak i taget. 
 
Som om man inte hade tillräckligt så slänger vi in lite PMS i det hela med. Lite kort stubin och humörsvängningar gör ju bara livet lite intressantare. 
 
Så idag kom dagen med stort D, en ledig dag. Började planera redan igår vad jag skulle hinna med; hundpromenad, handla jord, handla sand, fixa sandlådan, fixa sista pallkragen och så morötterna, träna, ge-kås, simskola, kvällsmat, plugga, Biggest Loser, sova. Effektivt. Vaknar idag och känner mig så vansinnigt trött. Trött och.... ledsen. Va fan? Jag och Casper klär på oss och går ut och väntar på bussen. Vänder ansiktet mot solen och suckar. Tänk o kunna njuta av detta idag... Ja, varför inte? Viljorna drar åt olika håll i kroppen. Vill få gjort saker på listan. Vill njuta i solen. Men om jag stuvar om lite i schemat? Kommer hem, städar köket och drar igång en kanna kaffe. Sätter mig med min kopp och slå upp datorn, jag kan ju plugga lite medan dottern tittar på tv och jag dricker kaffe. Det är alldeles grötigt i huvet. Jag tittar ut mot solen. Fan heller. Hela förmiddagens att-göra stryks. Det blir en lugn promenad i solen sen ska vi njuta i trädgården heeeeela förmiddagen. Ge-kås måste jag ta tag i men förmiddagen får bli min. 
 
Idag trycker vi på stopp-stanna-och-njut-knappen. En bra knapp att ta till ibland. När kroppen är fulltankad med kaffe så ska jag ut, vända ansiktet mot solen igen och tanka resten av systemet med välmående. Ha en skön tisdag gott folk!
 
 

RSS 2.0