Första advent

En ledig helg, en första adventshelg.... har inte hänt på huuuuur många år som helst. Så helt plötsligt hann jag med allt det där som jag vill göra med mina barn. Vi hann både baka OCH åka in till julskyltningen. Med vissa dalar i humöret måste jag nog säga att den här helgen har varit väldigt mysig.
 
Vi började då lördagen med att baka. Först pepparkakor. En tradition som började för många år sen hemma hos pappa och Kika. Traditionen fick fortsätta med mig när Kika och pappa flyttade till Dalarna. Jag e tacksam för att jag höll fast vid den nu när jag har barn. Jag är ingen bullmamma, jag är inte mycke för o baka och jag e då banne mig inte bra på det. Men jag minns känslan som barn med julmusiken, hur man sjöng med och man kämpade med att inte skrynkla dom där jävla benen och svansen på pepparkakskatten som man envisades med att försöka göra varje år trots att den var störtomöjlig att få fin. Doften som fanns i huset av pepparkaksbaket. Jag vill gärna skicka detta vidare till mina barn, att det är en sak vi gör tillsammans en gång om året. Men Kika, det där jäkla pepparkakshuset, det skiter jag i. Fattar inte att du hade tålamod med den skiten. 
 
Ja, pepparkaksbaket satte fart tillsammans med mamma och i vanlig ordning brändes första plåten och hamnade helt enkelt i soporna. De andra gick bättre. Sen sattes degen till saffransbullarna på jäsning och medan degen växte tog vi en uppfriskande promenad med Lova. Känslan när man kom in i huset och doften av nybakade pepparkakor slår emot en, underbar. Degen hade jäst fint och vi kunde börja göra bullar. Det bästa med att göra egna saffransbullar är att man kan göra dom som man själv vill ha dom. Här krånglas inte med o göra fina S och sånt trams. näpp, en rund boll, smack ner på plåten, jäs skiten, på med ägg och ASAMYCKE pärlsocker (NEJ, INGA RUSSIN!!!), in ugnen och så bränner vi första plåten, precis som man ska ;) 
 
Den här effektiva dagen avslutades på bästa sätt med härliga vänner på middag där fröet till Lidingöloppet planterades..... vi får se....
 
Julskyltningsdag. Fantastiskt väder, önskelistorna var skrivna och förväntningarna stora. Båda barnen vågar lämna sina listor till tomten och belöningen blev varsin chokladkalender. Tänk att detta har jag aldrig hunnit vara inne på tillsammans med barnen... men nu hann jag, jag tog mig tid och det var det banne mig värt. Så mysigt vi hade! Toppen på knoppen blev ju helt klart fikastunden hos svärmor.
 
Sammanfattningsvis. En helg där jag njöt av att vara mamma tillsammans med mina underbara ungar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0