Stakarnas dag

Ja, haha, tolka rubriken hur ni vill!!
 
Japp, idag tänkte jag att jag minsann skulle börja putsa rutorna. Skulle lixom göra några stycken för att sen ta nåt då o då i veckan och sen slänga upp stakarna. Men när det gäller stakar blir jag gärna lite otålig så när jag väl hade satt igång med att putsa ville jag gärna få gjort allt idag. Casper och Jimmie hade åkt iväg en stund och Tilda sov, bara o plocka fram den effektiva Terese och köra på. Hann ett köksfönster. När jag var på nummer två hörde jag Tilda. Hon var redan vaken och det var inte snack om saken, hon tänkte inte somna om... hon hade ju (som vanligt) slitit av sig blöjjan i sängen och helt enkelt kläckt nummer två där... vilket gjorde henne skitfrustrerad.,... Jaha. Det var bara att ta ner henne och hoppas på att jag får gjort några fönster ändå. 
 
Gav Tilda en våtservett "Här! Gå och städa med den, mamma ska städa lite här" Japp, jag körde igång igen. Under tiden som jag höll på fick jag se till så att Tilda inte fick min "skurskål" över sig när hon vrångt skulle se vad som var i den. Hon fick heller inte äta av pappret jag använde, eller låna skrapan medan jag putsade. Jag försökte även hindra henne från att trycka ner hela våtservetten i svalget... "Nej, inte HELA i munnen!!" säger jag, pedagogiken är på hög nivå idag. Det var mycket som hon inte fick göra och gjorde damen i fråga frustrerad och vissa humörsvängningar infann sig på både mor och dotter.
 
Väl klar med köket och matrummet så var det vardagsrummet som stod på tur. Då står jag i soffan när jag putsar... går till o med lite i soffan... och lutar mig ut... Behöver jag säga att Tilda skulle göra som jag?? Kan lugna alla med att hon aldrig trillade ut genom fönstret... Hon trillade dock ner från soffan.... hundbäddarna räddade fallet... Fick henne o lugna sig, sambon kom hem och vips! så fick jag en öl i näven! Tackar! Gör de sista två fönstrena medan jag hela tiden lotsar bort barnen från den lämpliga delen av soffan där fönstret var öppet. 
 
Ska sedan städa efter mig, plockar bort papper, går till köket, lämnar av allt (är alltså borta ca20 sek från vardagsrummet) går tillbaka och ser min älskade dotter sitta i soffan och dricka öl..... va fan??? den hade jag ju gömt! Inte tillräckligt bra tydligen..
 
Börjar sen att plocka bort lampor för att sedan sätta upp stakar och stjärnor. Tilda hjälper till och ser till att lamporna säkert försvinner från fönstret genom att helt enkelt dra i sladden....
 
Men nu är alla stakar och stjärnor på plats. Nä, en stake fattas fortfarande men det ska vi nog ändra på under kvällens gång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0