Lystra-damen spårar

Jimmie har haft ute Lystra ett par gånger i skogen och hon har varit lite lätt förvirrad i spåren... och lite för het... Planen blev att under vår o sommar ska hon tränas med spår (grisklöv framförallt) med täta vinklar, i lina så hon måste dra ner på tempot och fokusera. Vi har nu börjat me den träningen. 
 
Första gången blev med en rådjursklöv och tre vinklar. En hetsporre slängde sig framåt i linan och matte fick nästan köra ner hälarna i backen för att minska tempot. Dock tappade hon ju direkt vid första vinkeln och fattade ingenting. Hon redde dock ut det och började koppla på hjärnan vid vinkel två och nummer tre tog hon galant. 
 
Igår blev det grisklöv och fyra vinklar. Inte fullt lika het men ändå för uppskruvad och slarvade med första vinkeln. Sen kopplade hjärnan på hon började metodiskt ta sig igenom spåret. 
 
Det är en fantastiskt lycklig Lystra varje gång hon når fram till klöven så det blir en kul vår och sommar för henne! Hoppas man snart ser ett framsteg vad det gäller tempo så man kan börja träna utan lina!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0