I have a dream

Det går inte att undvika
 
När man är småbarnsförälder och mammaledig så har man en kanske något udda önskelista. En önskelista som många kanske bara hade ryckt på axlarna åt och sagt "a men det är väl inte så svårt". You have noooo idea! Både ekonomi och praktiskt problematik spelar in.
 
Min önskelista:
 
  • Sovmorgon till 07.00. Förr var det 08.00 som önskades men Tilda har ordnat så jag har sänkt mina krav...
  • Ta en våffelfika tillsammans med barnen. Kladdigt värre men hade varit mysigt efter coop-shoppingen som en belöning för oss alla. Dock har man inte råd att unna sig såna dumheter. Tur för formtoppen ;)
  • Påskliljor i utekrukorna
  • En powerwalk ensam med hundarna. Det blir alltid i Caspers tempo numera och med barnvagn.
  • En måltid utan att behöva stoppa in Tilda i duschen efteråt
  • Att få göra sig i ordning i lugn o ro. Terroristen här hemma har alltid vansinnigt mycke fuffens för sig så fort ja lämnar rummet.
  • Att få bajsa i fred. Häftig det hade varit att få känna att man är heeeelt färdig innan man lämnar toaletten lixom. Numera hinns det inte riktigt med. Samtidigt som man sitter där ska man hindra Tilda från att blöta ner sig i duschen eller äta upp något dödligt och Casper vill alltid ha hjälp att klä på sig just som jag kämpar som mest....
  • Distansrunda. Ja men det gör jag väl varje vecka?? Ja, men tänk att får kliva upp, sätta i sig en god frukost, sen någon timme senare få ge sig ut på en skön långrunda, komma hem trött, ingen som skriker efter en, man kan gå in i duschen i lugn o ro, klä sig i lugn o ro, sätta sig o äta lite till i lugn o ro och bara känna att man fick ut mesta möjliga av sin träning den dagen. Nu lämnar ja huset oftast med tidspress i ryggen, man vill vara hemma till kvällsmat, eller Tilda har varit terror hela dagen och hur gärna man än vill slippa ifrån resten av dagen så kan man inte me att lämna Jimmie med allt själv, eller så vill man avlasta under läggdagstid, eller så har man gott om tid på sig men när man kommer hem så är det alltid något som ska göras innan man kan prioritera sina egna behov - blöjjor ska bytas, ungar tröstas, hundar kissas eller något annat....
I have a dream....
  •  

Kommentarer
Postat av: nonstop

Allt blir nästan vad man skapar de som. Men jag blir mest nyfiken på sista punkten där står inget.!

2013-04-04 @ 13:23:51
Postat av: Helene

En ledig dag går att ordna. Mormor kan ställa upp. Mormor kan oxå hjälpa till med städning och påskliljor. Tror jag..... Har visserligen problem med detta hemma, men borta är alltid lättare. Bara ring!
Älskar dig!

2013-04-05 @ 13:05:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0